Vi har haft många långa möten o förhandlingar med ett husföretag angående slutligt pris på hus o tomt. Husföretaget delar ut de tomter som gäller o det är deras hus man bygger där. Vi har försökt pruta men det har varit jättesvårt. Slutligen har vi fått ett förslag där vi får med inbyggnadsugn, häll, inbyggd mikro samt torktumlare. Ska vi vara nöjda med detta eller ska vi vara ännu hårdare? Vi vill gärna bygga i detta område och vi förstår att när tomten ej är privat så är det svårare att pruta.
Några åsikter eller råd?
 
Tillgång och efterfrågan styr priserna....har de andra spekulanter på tomterna/husen har de ju ingen anledning att pruta, dock kanske de låter er uppgradera dessa varor som goodwill.

Jag kan nämna att vi bara lyckats pruta runt 20.000:- på vårt husköp. (Men de hade ju den lägsta offerten å andra sidan).

Vissa hustillverkare saltar offerterna rejält för att tåla ordentliga prutningar....frågan är vad som är bäst? :-/
 
Hmm, ska bli intressant att se hur det går för oss. Just nu tar vi in anbud (egen tomt) från några tillverkare, sedan ska vi se hur de agerar när vi börjar "jämföra" dem med varandra... men så har vi också en egen tomt, lättare då 8) ???
 
Jag glömde att skriva att vi också redan hade tomt.
Det vi begärde in offert på var ett egenritat hus och samma underlag till alla hustillverkare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.