Hej!

Vi har en sommarstuga sedan förra året utan el och vatten i södra Sverige som står ouppvärmd i princip alltid. Vi har tillgång till kamin för att elda så det kan komma att vi gör det ibland vid behov. Men majoriteten av tiden kommer det stå kallt. Stugan är byggd på 70-talet.

Nu renoverar vi och passade på att slita ner allt för att fräscha upp och lära oss mer om vad som finns bakom alla ytor 🙂

Bakom gipsväggar har vi hittat 10cm tjock isolering och en plast som varken är tät eller hel. På andra sidan isoleringen verkar det vara någon form av papp. Bakom innertaket har vi hittat plast och lös isolering (nås via vindsutrymmet).

Är denna plast ett försök till någon form av ångspärr/broms? Kanske gör den mer skada än nytta? Har läst massor om plasta eller ej vid icke uppvärmda stugor.

Ska vi plocka bort den eller ersätta den nu när nya gipsväggar ska upp? Om plocka bort, är det OK med isolering rakt mot råspont och gips?

Tacksam för all hjälp!

PS! Om inga bilder syns är det för jag har kass uppkoppling och försöker ladda upp dem men verkar inte gå.
 
Redigerat:
Här kommer (förhoppningsvis) bild på väggarna.
 
  • Vägg under konstruktion med isoleringsmaterial, plastfolie och träreglar.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Här kommer bild på isolering (vad är det mörka?) och plast i taket.
 
  • Isolering och plast i taket med mörka fläckar synliga på isoleringen samt träpanel på sidorna.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Värt att tillägga: Vi har gasdriven spis, kylskåp och en portabel värmare (som vi använder någon timme inför kalla nätter) så värme/ånga kommer från det med. Förändrar det tanken kring plast eller ej?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.