Finns det någon här som vet något om Sjöstensgolv?
Vi har sett ett golv på 7HFritid i Kinna som vi vill ha i vårt badrum Fick veta att det är Sjöstensgolv men vad är det? Ser ut som det skulle vara någon typ av Epoxy eller liknande.
Det är ett helgjutet golv och inte plattor.
Finns det någon tillverkare man kan kontakta och få mer information om vad det innehåller, pris mm?
 
Sjöstensgolv (som jag antar du menar) är ganska vanligt i "industriella" applikationer, precis så som bilhallar etc. Oftast är det då epoxybaserat bindemedel men man kan använda färgad eller ofärgad jättelös betongslam som binder små (finns olika storlekar) havsslipade stenar som blir ett slitstarkt skikt. Detta slipar man sedan upp så att stenen framträder. Detta kan sen ytbehandlas enligt önskemål för att bli slitstarkt. Verkar också finnas varianter där man tvättar fram stenen innan bindemedlet brunnit för att få fram stenens naturligt rundade struktur och blir då som en sjöstensmosaik, vilket är väldigt snyggt.. Accupressur för fötterna? =)

Sjösten kan också vara kakel av porös sten likt matt marmor med mer eller mindre öppna porer och lite naggade kanter, finns hos alla välsorterade stengolv firmor och byggvaruhus...typ...

Länk till en firma som berättar mer om sjöstensgolv som du säkert kan ringa och fråga
http://www.flowcrete.se/vaara-golvsystem/rustik/rustik/

å en till
http://www.gebegolv.se/renovering-av-rustikgolv-(sjöstensgolv)-2692027
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.