Hej,

Kan mam, eller bör man, silikontäta mellan golv o vägg innan spakling / avjämingsmassa?

Annars kanske det flyter ut genom springor?
 
Hur är det vid upphöjningsringen? Silikon där också?
 
  • Silikon tätning.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Jafo med upphöjningsring.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Något bör man ju försöka täta med. Bilden med golvbrunnen har egentligen inget med förhöjningsringen att göra, de har tätat springan mellan golvbrunnen och spånet för att inte spacklet ska rinna ut i golvbjälklaget den vägen, helt ok.

mvh
 
Hej,

Vi har anldening att tro att vår entreprenör missat att priman innan avjämningsmassa lades på vår 22mm golvspån. Vi misstänker detta då det inte fanna tid för primer att torka. De lade elkabel och avjämningsmassa (o primrade enligt dem) på totalt 4 timmar.....

Vad är effekten av detta?Är det ett allvarligt fel?
 
Den primer jag sett torkar väldigt fort, och när den är kladdfri är det fritt fram att spackla. Detta borde inrymmas i 4h (om man är snabb på att bygga fall & spackla).
 
Åsa76 skrev:
Vad är effekten av detta?Är det ett allvarligt fel?
Ja, bortsett från försämrad vidhäfting för spacklet, så har dom inget som skyddar golvspånet från fukten i spacklet. Spånet kan svälla för att sedan krympa igen när det torkar ur och en luftspalt kan då bildas under spackelkakan, som kan knäckas när man går på den.

Jag tycker inte att det ser primat ut på fotona i alla fall. Primern är blå-vit och brukar kunna synas som en hinna på spånet, speciellt i hörn och under brunnsflänsen där det är svårare att få ut den jämnt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.