Hej, har satt upp nytt gipstak och satt pappersmassa och målat. Problemet är att det känns som att man ser raderna där själva gipsremsan på den fabriksfasade kanten.

Har sparkat ca 4 gånger men antar att jag slipar bort för mycket. Har ni några tips på hur man kan göra för att inte ska ta så lång tid? Ska man bygga dom något litet berg på skarven åt båda hållen? Eller bygga upp med mer spavkel där för att dölja ? (Liknande som man gör med ofasade kanterna, för de syns inte för mig)
 
Har du ljus från ett fönster så blir det släpljus och då syns allt som inte är jämt. Du har troligen spacklat för kort, bara kanske 20 cm brett eller mindre vid skarven. Det måste spacklas minst 30 cm om varje sida, så spacklingen blir lång och dra till i ytterkanterna så det inte blir som en kant. Att slipa sen är bara lite lätta drag och kanske se lite från sidan hur jämnt det är. Mycket svårt att spackla ett tak och få det bra, utan att bli synligt i släpljus. Du måste ha en riktigt bred stålspackel för att få till det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.