Hej!
Lite då och då dyker det upp trådar från nån som vill ha tips om snickerirelaterade saker att besöka på sin semesterresa. Jag försökte nu leta upp lite tips men min sökning gav in så mycket.

Jag är just nu i London ett par dagar och tänkte att här borde väl vara något trevligt att besöka om man tycker finsnickeri är kul, Jag har ju beställt lite verktyg från storbritanien, men de stora leverantörerna håller ju inte till inne i stan. Vad finns det förr små trevliga butiker att besöka? Jag tänker både på affärer som säljer saker man har nytta av (verktyg, material) i utövandet av sin hobby och butiker som man kan låta sig inspireras i.
Eller finns det rent av något helt annat man borde besökan kanske nåt snickerimuseum.
Alla tips är välkomna.
Hälsningar
pyro
 
  • Gilla
kallealm
  • Laddar…
Tate Modern är lite inspirerande, kanske har de något skoj.

Googlade lite på "london woodworking" och hittade bl.a. denna: http://londonartworkshop.com/

Verkar även finnas en del kurser och så.
 
Den enda verktygsbutiken av intresse som jag hittade när jag letade i höstas var denna:
http://www.buckandryan.co.uk/

Buck & Ryan - London
33 Southampton Row
London
WC1B 5HJ
Tel: 0203 397 1049
Just 2 Minutes Walk From Holborn Tube Station

Tyvärr hann jag dit lagom när de hängde upp "Closed" skylten för dagen så jag kom aldrig in i butiken. :(
 
Det här var några intressanta tips. Har alltid tänkt att Tate mest har tavlor och det är jag inte så värst intreserad av, men det kanske är värt ett besök trots allt.
Får se vad som får plats i morgondagens schema.
Tack för tipsen!
 
Nu är det ett tag sen jag kom hem från semestern men jag tänkte jag kunde uppdatera tråden med hur det gick.

Jag testade en del av förslagen jag fick. Det blev trots allt ett besök på tate modern, men det var nog inte riktigt min grej. Det bästa dom hade där var gratis wifi.

Buck & ryan var en trevlig liten butik (dom hade flyttat till en annan lokal 200m ner längs gatan) Dom verkade ha ett ganska bra utbud, men tyvärr hade dom alla lite roligare verktyg (hyvlar och dyl) antingen i glasmontrar i fönstret eller bakom disken. Så allmänt klämmande var svårt och då jag inte var på jakt efter något specifikt just nu blev det inte roligare än några sågblad till multimastern (för att jag råkade komma på när jag såg dom att dom var uppslitna.

Jag snubblade över en trevlig möbelaffär som var lite inspirerande http://www.chestofdrawers.co.uk. Jag besökte deras butik i islington. Dom hade fina möbler byggda i massivt trä. Här kunde jag inspireras en stund och dessutom bra skydd från en regnskur som passerade förbi.

Tack för tipsen jag fick.

Nu återstår ju frågan om var man ska boka in nästa resa. Någon som har några bra tips? ;-)
 
Varför inte åka till Berlin. Då kan besöka http://www.fine-tools.com/. Butiken finns i på Georg-Wilhelm-Strasse 7 A och är hyfsat lätt att hitta. En lagom lång promenad från närmsta S-bahn-station. Karta mm här: http://www.fine-tools.com/laden.html.
Jag var där själv för något år sedan. Välordnad butik som egentligen är lagret till webshopen så allt står inte på butikshyllor. Vet man vad man skall ha så underlättar det om man gör en lista med ordernummer, då är det lättare för personalen att plocka fram grejorna.
Förutom denna trevliga butik så finns det otroligt mycket annat att göra i Berlin. Shopping, nöje, kultur, god mat (speciellt om man gillar korv & surkål) samt inte minst gott öl. Det mesta till överkomliga priser.

I Sverige. Missade att du frågade om snickerimuseum i första posten. Vill man inte åka utomlands så finns Derome Trämuseum utanför Varberg. Länk: http://www.derometramuseum.se/. Här finns mängder gamla verktyg, ramsåg driven av fungerande ånglokomobil, tändkulemotordriven sågbänk och mycket annat intressant. Värt ett besök.

MVH Händige Herrn
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.