Kan det vara till användning med en saxlyft vid bygget av hus? Invändigt och utvändigt med.
Istället för byggställning som ska flyttas runt vore det inte smidigt men en saxlyft istället?
Hur tar de sig fram? Tänkte det är ju inte direkt bra mark runt ett nybyggt hus.

1102619776.jpg
 
Eftersom de har massiva hjul, är de krävande när det gäller underlaget. Asfalt eller betong trivs de bäst på.
Markfrigången är inte heller så hög, så hål och ojämnheter tycker de inte heller om.
 
Mer eller mindre odugliga om man pratar grus och jord kring ett nybyggt hus med andra ord. Tråkigt rätt så prisvärt annars.
 
Det finns även mindre liftar med grövre hjul som går att köra på något ojämn mark. Dock brukar liftarna låsa sig när lutningen blir för hög. Det går även att placera ut flyfa-skivor och liknande så du får ett jämnare underlag.
 
Min svärfar har nyligen byggt ett halvannanplanshus enbart med saxlift och utan byggställningar. Marken runt huset var (är förresten fortfarande) makadam. Det gick bra. Så har man bara lite fria ytor så man kan komma åt (och komma runt hörn och liknande) så tror jag det går alldeles utmärkt att använda saxlift istället för ställningar.
 
bomliftar funkar utmärkt...finns som släp till bil... mycket bra både 10 o 16A och även motordrivna......
sedan måste man ju ha en utbildning för att få köra dessa...
 
Redigerat:
Finns som sagt liftar med gröve hjul för utomhusbruk, se bara till att marken är tillräckligt hård, inga säkerhetssystem i världen kan hindra den från att välta om den sjunker i för lös mark.
Kör du lift själv på ditt eget bygge bestämmer du själv vilken utbildning du behöver, däremot kan det bli krångligt om det finns anställda från anlitade firmor där samtidigt.
 
Somsakt för privat bruk så kan du köra lift och bygga ställningar som du vill. Annars finns det regler att följa, Liftkort samt Ställningsbyggarutb
 
Köpte en begagnad som använts vid renovering av fartyg. Plattformen är 6 m lång och ca 1m bred. Den står på ett schassi med luftgummihjul. Det är värt att palla upp den även runt hus där det inte är så plant eftersom den är sjukt bred. Haki ställningar är jobbiga :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.