Nu har vi fått nycklarna till vårt hus byggt på slutet av 70-talet. Det är en tidskapsel från denna period med alla de färgval som hör därtill. Nu är goda råd dyra, såsom tiden. Vi ska in med målare omgående men behöver hjälp med färgval. Tänkte behålla de klassiska mörkbruna i fönstrena och istället jobba med samma nyans i fondvägg, dvs. någon chokladbrun-vit-svart fondtapet. Därtill ett vitt matt målat tak och vita väggar... vilken vit färg funkar med detta? Golven blir slipade ekgolv.

Likaså köket ställer till det för mig. Vi målar furutaket matt heltäckande vitt och köket är högblankt vitt med granitskivat Nero Assoluto, blank. Golvet är ekparkett. Vitvarorna är i rostfritt. Detta kokar ned till att det blir ganska sterilt, behöver nu inspiration på snyggt kakel/mosaik som värmer upp det hela lite. Dock inga tokiga färger, utan sobert och gärna i jordfärger... please, hjälp mig.

Tackar, tackar...
Nybliven husägare i tidsnöd med make på rymmen... (bortrest).
 
Vi har nyss tapetserat om vårt vardagsrum: tre beiga väggar och en chokladbrun.
Det är ett diskret virr-varrmönster i botten på båda tapeterna, men du var kanske ute efter någon mer mönstrat?
Så här ser dom ut i alla fall:

eco_kopiera_1168779610.jpg
Bild: privat

Låter spännande med allt ni ska göra om nu, hoppas du blir nöjd sedan när allt är valt och klart! Grattis till "nya" huset! :)
 
Phuuu, vi valde väggfärg på mindre än tio minuter och idag var det dags för första strykningen. Det märks att vi inte är så vana med detta; vi stod länge och beundrade färgen i huset och tyckte att vi hade valt rätt nyans. Sen dök målaren upp och sa att vi stirrade på grundfärgen...  :surprised:
Till sist fick vi se den riktiga färgen och det blev bra. Vi kör samma färg i hela nedervåningen, och går en nyans mörkare uppe för att få det mer ombonat.

Fondvägg blir bl a denna nedan + en annan från O & L med lite Paisleymönster. Det här blir bra det...

Kakel, det är morgondagens problem...



 
  • adaraosborne.gif
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.