Hur gör ni med rörelsefogen vid läggning av parkettgolv oavsett årstid? Lika stor oavsett årstid? Mindre nu på sommaren?
 
D
Ta in golvet i nåt dygn, sen kör du 8-10 mm. Går med mindre med, men bäst å följa anvisningarna såklart.
 
danpih skrev:
Ta in golvet i nåt dygn, sen kör du 8-10 mm. Går med mindre med, men bäst å följa anvisningarna såklart.
Självklart bör man följa anvisningarna men att köra tex 10 mm på sommar och vinter borde/Kan vara en stor skillnad?

På vintern så är golvet den minsta ytan. Då vet man att det inte kommer bli någon risk för springa mellan golv och sockeln.
På sommaren har golvet det största ytan. Vilket borde medföra risken att golvet till vinter kan krympa och det blir glipa mellan golv och sockeln. För allt beror på hur mycket golvet krymper och hur mycket med marginal det finns på golvet, rörelsefogen och tjockleken på sockeln.

Så borde man inte köra lite tightare rörelsefog när man lägger golvet på sommaren för att slippa risken med att golven glipa i sär under vintern? För vad skall hända? Golvet är som störst på sommaren?
 
D
jag förstår hur du tänker, men samtidigt tror jag inte inomhusklimatet ändras lika mycket som utomhusklimatet. hade det varit en nämnvärd skillnad, hade nog anvisningarna också hintat om detta. brukar ju stå i anvisningarna exempelvis "ca 8-10 mm rörelsefog" lägg med det minsta som dom skriver eller lite mindre? :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.