Hej!

Letar efter hus att bygga och tittar igenom olika huskataloger då vi är inne på ett prefabricerat hus. Tycker att Sävsjö trähus Frejagården ser väldigt fint ut både utvändigt och planlösningen. Undrar därför vilka erfarenheter det finns av Sävsjö trähus samt om någon här byggt eller bygger en Frejagård?

mvh
norrlandsfröken
 
Känner inte till den husmodellen men vi har byggt ett sävsjö trähus efter egen ritning och är helnöjda. Då sävsjö trähus ritar upp och anpassar huset efter dina önskemål blir det inte dyrare att bygga specialanpassat för er, deras katalog är bara exempel på vad de kan göra. Efter att ha bott i huset i snart ett år är vi fortfarande helnöjda med huset, speciellt med hur gediget allt känns i huset, speciellt när det är tvåplanshus märks det extra då de kör med kertobjälkar och har dessa väldigt tätt vilket det nästan bara var sävsjö som körde med när vi köpte huset.
 
Kul att läsa om ert hus, ser fint ut!

Vi har inte tänkt göra något själv utan önskar totalentreprenad. Är fundersam om Sävsjö trähus är dyrare än andra hustillverkare (men kanske också erbjuder bättre kvalitet)?
 
De är dyrare men det är bättre kvalité ja, sen kan man fundera på om det är värt det. Vi tyckte det var värt det när det gällde stommen men inte för "möbler" (bad/kök/garderober) så vi var väldigt tydliga med det från början att vi ville ordna det själva och det var inga problem. När vi jämförde med olika tillverkare var sävsjö billigast för den kvalitétsnivån, även svärföräldrarna som köpte totalentreprenad från sävsjö gjorde samma bedömningen. Sen är den stora fördelen att sävsjö bygger vad som helst och har vana av att göra det, nöjer man sig med ett kataloghus är andra hustillverkare mycket mer prisvärda.

Intressant var ju att vårt billighetsalternativ blev dyrare än sävsjö fastän de hade billigast byggsats pga dåliga entreprenadupphandlingar då de inte hade samma lokala kontaktnät medbyggare som sävsjö hade så det kan vara värt att tänka på. (dvs det är bra att välja en större tillverkare med lokalkontor där du bor så de kan sätta press på hantverkarna att leverera och till ett bra pris)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.