Ja har köpt ett nytt element till vår hall där det tidigare satt en luft luft värmepump (utbytt till luft vatten). På rören sitter det en koppling som behöver tas bort. Se bild. Kommer allt vatten från ovanvåningen att strömma ut när jag öppnar förbindelsen? Finns det nått sätt att hindra utströmningen av vattnet?
Vid värmepumpen sitter en fördelade till olika slingor, se bild. Men det verkar inte finnas några avstängningsmöjligheter och man vet inte vilken slinga som går vart. Två vita, isolerade rör och en förgreningsdetalj vid en vägg, ser slitet ut, behöver eventuell rengöring.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Gammal radiator med flagnande färg, märkt med S och R, står mot vit vägg, över kaklat golv.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Stäng alla radiatorer (med termostaterna) då brukar en stor del av vattnet hänga kvar i radiatorn. Släpp givetvis ut trycket till 0 i pannrummet(enklast via säkerhetsventilen på manometern).

Helt omöjligt att säga vilken som är till/retur, men har det inte suttit ett lastgammalt koppel och radiatorn "gick åt vänster" så bör tilllopp vara den högra och retur det vänstra röret. Omvänt om gamla radiatorn satt vinklad till höger, okänt om du hade en centerkopplat epcon.
 
Den gamla radiatorn har troligtvis suttit till höger. Till vänster är det bara 3 dm till tvörväggen. Så då borde väl 7nloppet vara i det högra röret.
 
Stäng av cirkulationspumpen tills rören är kalla, sätt på igen, känn med en hand på varje rör vilken som blir varm först.
 
  • Gilla
Frillestad37
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.