Hej! Vi ska byta fönster och har givetvis inte standardmått på dom vi har nu utan det ska måttbeställas och ha sig. På höjden är dom standard men på bredden ligger dom mitt emellan 12 och 13. Frågan är då... hur mycket jobb är det att ta upp ett litet större hål så man kan montera in ett standardfönster? Det blir ju billigare fönster som inte behöver måttanpassas men om man tar in en hantverkare för montering och ta upp större hål, vad kan det tänkas kosta? Hur mycket extrajobb är det att öppna upp för ett marginellt större fönster? Det är 11 fönster som ska bytas i ett vanligt hus med träreglar.
 
Tror att tillägget för specialmodul blir enklare och billigare i slutändan. Brukar ligga på ca 600-800:-/fönster och 800-1200:-/dörr. Räknar man in tid och material så blir det dyrare att låta hantverkare göra det. Skulle kanske löna sig om du gör jobbet själv ..

Med vänlig hälsning, fremax
 
Att bredda hålet är dyrare än specialmått.
Ett udda mått kostar ca 500:- extra hos vissa tillverkare och en del tillverkare bygger fönster efter dina mått och tar inget extra för det.
Kolla upp vilka leverantörer av fönster som kan leverera specialmått utan kostnad samt uppfyller dina kriterier.
Eller så går du till en riktig bygghandel och ber om en offert på 11 fönster efter dina mått.
Kolla inte vad enstaka fönster kostar på nätet utan be om en offert på det antal som du behöver.
 
Tack för bra svar. Är en hel djungel det här med fönster. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.