Nu ska gamla mulltoan ut och med den ska genomföringen i taket sättas igen. Frågan är vad som är bästa metoden då jag inte tänker lägga ny papp just nu. Det är ett papptak med 5 graders lutning med råspont under.
ventil_multoa.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Fundera på att lappa råspontshålet, sedan lappa med papp och klister så det blir som ett plåster på men det kanske finns bättre metoder?
 
Mikael_L
Om det som sitter verkar vara bra kan du kanske helt enkelt låta röret sitta kvar, bara täta precis under regnhatten ...?
 
Mikael_L skrev:
Om det som sitter verkar vara bra kan du kanske helt enkelt låta röret sitta kvar, bara täta precis under regnhatten ...?
Nja, den kommer inte sitta bra när röret inomhus kapas av från mulltoan, kommer bara vara kvar ca 20 cm på vinden som max. Alternativ i sådant fall är att kapa röret ute också, fylla med byggskum så det inte kan bli kondens och sedan plugga röret. Dock vill jag helst ha bort det helt. Gummidamasken/tätningen som sitter där idag är ju pålimmad så frågan är om det finns sådan som hel bit som kan användas som täckning?
 
Går ju bränna på en ny papp just över hållet men måste göras rätt med priming och allt så anlita en papp läggare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.