Y
Ifall man råkar vara den som svettas mycket, men som fryser ifall fönstret är öppet...

Vad finns då för optimala lösningar som fortfarande omfattar att man har täckte å värme?

Det finns ju kläder som är utvecklade för andas mer... Borde väl finnas något för sängen med?
 
Nattsvettningar ska man ta på allvar då det kan vara tecken på sjukdom om det pågår en längre tid utan anledning som att man ätit mycket för sent eller att man har hög temp i sovrummet.
 
Y
Ja, jag vet orsaken till det fast ville inte gå in på de detaljerna.
Hoppades på att finna produkter som gjorde det lite behagligare tills det löst sig.
 
Ok, hoppas grundproblemet löser sig för dig. Vår bäddmadrass har en sommar och en vintersida (Mio). Vad som skiljer sidorna åt vet jag inte men klart är att det handlar om materialvalet närmast kroppen då insidan är densamma. Jag vet många utomlands som sover på typ froté för det suger åt sig svetten och man slipper frossan när man har öppet för kylning på natten. En bra sängspecialist vet garanterat mer.
 
Naturmaterial är det som gäller för mig!
Tagelmadrass och silkestäcke.......
Jag har en tunn tagelmadrass ovanpå syntetmadrassen. Tagel är ju inte jättemjukt så därför bara en tunn. Vilken skillnad - inte det där heta, svettiga underlaget.
Silkestäcket står på önskelistan p.g.a. priset ;), så det har jag inte provat. Kommer ihåg att min mormor hade sådana och dom var SVALA men varma.

Personligen så gillar jag inte moderna syntetkläder som påstås "andas".
 
Sängkläder i linne känns svalare på sommaren t ex. Hur de hanterar svett vet jag dock ej.
Hemtex har linne som nyhet i flera av sina nya kollektioner.
 
Blev lite nyfiken över linets egenskaper och hittade detta "Linne har fem gånger högre värmeledningsförmåga än ylle och har hög luftgenomsläpplighet. Just därför har du lättare att känna dig fräsch. Du slipper svettas de varma sommardagarna men du behöver heller inte frysa när kylan tränger sig på i vårt nordiska klimat."
 
Vem har sängkläder i ylle?
 
Ylle borde vara perfekt då det isolerar väldigt bra samt har utmärkt förmåga att leda undan vätska.
Undrar om det är lukt som är problemet med ylle eller varför finns det inte täcke i ylle?

Jag blir själv väldigt varm och svettas lätt. En bra bäddmadrass samt fluffigt täcke hjälper oerhört.
Jag har provat många olika bäddmadrasser från ikea. Den jag har nu och som fungerar för mig tror jag är tagel ytterst och sen något majsmjöl för att suga upp vätska som dunstar under dagen.
Silke lät intressant.
 
Varför leta yllesängkläder när linne har bättre egenskaper? Dessutom så finns linnesängkläder på marknaden.
 
Hejduk..tig skrev:
Varför leta yllesängkläder när linne har bättre egenskaper? Dessutom så finns linnesängkläder på marknaden.
Du skrev ju tidigare att "Linne har fem gånger högre värmeledningsförmåga än ylle" och TS vill ha ett varmt täcke. Då är väl linne sämre eller missar jag något?
 
sblixten skrev:
Du skrev ju tidigare att "Linne har fem gånger högre värmeledningsförmåga än ylle" och TS vill ha ett varmt täcke. Då är väl linne sämre eller missar jag något?
Jag uppfattar det som att TS först och främst inte vill frysa, det innebär att ha värme i rummet, dvs inte ha fönstret öppet när det är kallt. Detta för att TS har nattsvettningar. Att då ha sängkläder i linne är då alldeles utmärkt eftersom den har, som tidigare nämnts, utmärkt värmeledningsförmåga. Linnet håller TS svalare.
Jag har varit på förut nämnda butik och bl a tittat på sådana sängkläder efter mitt tipsinlägg. Sortimentet var stort på linne, det kändes dock lite strävt, men ska bli mjukare och faktiskt bättre ju äldre de blir enligt tipsande butikspersonal. Här deras egen information Materialval linne
 
Linne måste vara av mycket hög kvalitet (läs dyrt ;)) för att inte kännas strävt och sedan måste det kallmanglas för att få den där svala blanka ytan!
Torktumling är inte heller bra!

Av dom anledningarna väljer jag bort det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.