Hejsan!
Ska installera en kompressor där den aktiveras genom en strömställare. Sedan efter t.ex. en halvtimme så ska strömmen till kompressorn brytas.

Alltså en sådan jag ska ha: https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=36-067-04&toc=19628

Men känner att en sådan är alldeles för dyrt för det här.
Finns det ingen sån funktion man kan bygga genom något tid relä i en DIN kapsling? Som man sedan sluter via återfjädrande knapp.

Fungerar ett sånt här relä? http://www.elbutik.se/product.html?product_id=106171&category_id=1828
 
Som sagt så vill jag att det ska vara så billigt som möjligt :p
 
C
snaggletooth skrev:
Det reläet verkar bara ha 8 minuter som max, annars är tanken helt rätt. Du får nog satsa på det här något dyrare [länk] reläet istället.
8 timmar står det ju... Men man ska nog inte driva en kompressor genom en sån, utan det är nog lämpligt att koppla den över en kontaktor.
 
Visst kommer ett sådant relä att fungera om du kan ställa in tiden så länge du vill. Men på den kostnaden så ska du lägga till en strömbrytare, en kapsling lite kabel några förskruvningar. plus tiden för kopplingsarbetet. Så slutnotan blir nog inte så stor skillnda på. Sen tror jag att du ska kunna hitta en sådan timer till ett betydligare. Elfa är inte billga

Sen hoppas jag att du även har en tryckgivare som stannar kompressorn när trycket blir för stort.
 
Vad kan man använda för kapsling? har inte hittat någon norm kapsling bara för 1 modul
 
C
Ta en för fyra moduler så kan du montera kontaktorn bredvid.

Vad är det för kompressor?
 
cheetah1 skrev:
8 timmar står det ju... Men man ska nog inte driva en kompressor genom en sån, utan det är nog lämpligt att koppla den över en kontaktor.
Är det bara jag som ser dåligt då? Står väl "min" med område 0.5 till 8 vid inställningsvredet, men jag kan ju ha fel förstås.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.