Hej!

Vi ska fixa en liten rund uteplats och vi vill verkligen ha den så liten som möjligt. Vad är den minsta diametern vi bör ha för att kunna sitta fyra pers vid ett runt bord med diameter högst 90 cm?

Mvh,
Kjell
 
Har du redan möblerna? Ställ ut dem på marken och provmöblera och märk ut kanten på uteplatsen med ett rep. Då märker du vad som funkar.
 
Ja, det är klart! :) Men jag tycker det är lite svårt att bedöma hur mycket utrymme man behöver "bakom ryggen" för att t.ex. inte ramla bakåt när man skjuter ut stolen för att resa sig, eller fastna med stolens bakben utanför kanten när man sätter sig och ska dra in stolen. Tänkte att det kanske finns någon tumregel...
 
Kanske ska påpeka att det inte blir några nivåskillnader att tala om runtom. Vi kommer att ha plattsättningen hyfsat i nivå med omgivningen.
 
Jag är också inne på pelpets idé, har du möblerna möblera upp. Dra ut stolen för att sätta dig, sätt dig inte utan låt stolen stå. Gå till nästa stol. Sätt dig på den stolen. res dig upp. men låt stolen stå kvar i utdraget läge. Mät vilken stol som står längst ut. Den du drog ut för att sätta dig eller den som du satt på. Lägg till 20-30 cm som säkerhetsmarginal för Farbror Sven som väger många kilo mer än...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.