Tänkte bara meddela att det funkar det också ;)

Varför vill man göra det, kanske ni undrar.
Vi har lagt ner mycket jobb på att skapa oss en gräsmatta, göra planteringar mm. När vi skulle plantera häcken bad vi kommunen komma ut och tala om hur de tänkt sig asfalteringen av gatan (andra lagret) med avseende på avslut och höjdnivå. Det visade sig att vi fick kapa 30 -40 cm av det redan utrullade och etablerade gräset. Synd att kasta bort tänkte vi och rullade ihop och staplade på hög. Tyvärr gick vi in i stora trädgårdsväggen och hade varken ork eller lust att bry oss om det där gräset, som fick ligga i ett par veckor. Mycket vatten fick det i alla fall. Efter midsommar samlade vi ihop krafter att lägga ut gräsbitarna som delvis hade vuxit, men det mesta hade ruttnat och blivit halvsörjigt, brunt och gult :p Nåja, underarbetet var gjort så jag "kastade" ut de där kvadratmetrarna och tänkte att funkar det inte så är det bara att ta bort och kasta.
Men nu, ett par veckor senare, är det nästan lika grönt och fint som resten av gräset :surprised:

Så alla de där skarvbitarna, som man kanske inte orkar bry sig om just när man rullat ut några hundra kvadratmeter, är fullt funktionsdugliga bra länge efter man tror det att det är kört. Bara de får vatten.

Vill slutligen påpeka att rullgräs trots allt ÄR färskvara, det ska ut så snabbt som möjligt. Men blir det några meter över, så har man tid på sig att ta hand om dem. Inte vill man titta på brunt gräs i onödan ;)
 
Hej, vad kostar färdigt gräs på rulle?

Hälsningar Iram
 
Det kan kosta allt mellan 15 och 40 kronor per kvadratmeter, plus frakt. Vi betalade 21 kronor per kvadratmeter. Billigare ju mer gräs man köper.
 
Jag beställde 150 kvm österlen gräs på rulle. Kostar 25 kr/kvm. Frakt tillkom med 8.33 kr/kvm.

Gräs på 5 ton så frakt på runt 1000 kr är ju ingenting. 8)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.