11 052 läst · 15 svar
11k läst
15 svar
Rostfria bänkskivor!
Sida 1 av 2
Jag har ju kört en hel bänkskiva i rostfritt med ho i ena änden samt häll i den andra - är fruktansvärt praktiskt, men bilder nåja ;-) köket är inte klarupsatt ännu så det dröjer!
Många tar ju skivorna i 4 -5 ja t o m tio centimeter tjockt. Nu har vi ju satsat på en massa kul i form av häftiga granitbänkskivor, en ljuvlig hörndiskbänk, mm mm så jag är faktiskt glad att just den arbetssidan vart i 3 cm tjockt, så stor å lång som den skivan är i vårt 9 kvm kök så hade en tjock en varit fruktansvärt dominerande tvärtom det vart bRA att det inte vart tjockare. Vi valde en väldans liten dropplist - så det är ganska så diskret.
Många tar ju skivorna i 4 -5 ja t o m tio centimeter tjockt. Nu har vi ju satsat på en massa kul i form av häftiga granitbänkskivor, en ljuvlig hörndiskbänk, mm mm så jag är faktiskt glad att just den arbetssidan vart i 3 cm tjockt, så stor å lång som den skivan är i vårt 9 kvm kök så hade en tjock en varit fruktansvärt dominerande tvärtom det vart bRA att det inte vart tjockare. Vi valde en väldans liten dropplist - så det är ganska så diskret.
2,4 meter rostfritt - håltagning häll, specialuppvik, dämpning, isvetsad diskho, specialdroppkant ( en mkt mjuk fin en) frakt, cirkus 7.500. Deco Steel Halmstad.
3 cm tjock man kan ju för nästan inget extra få 4 cm tjock också. Uppviken kostade knappt något extra heller
jag hade två olika som måste stämma på millimetern vilket det också gjorde
3 cm tjock man kan ju för nästan inget extra få 4 cm tjock också. Uppviken kostade knappt något extra heller
jag hade två olika som måste stämma på millimetern vilket det också gjorde
Skulle jag bygga kök idag så skulle jag helt klart valt rostfritt till bänkskivorna. Tåligt, snyggt och låg trendkänslighet (även om det råkar vara i ropet just nu). Kanske lägga lite extra på att få en specialbeställd så att det tydligt syns att det inte är vilken standardbänk som helst. Bra utfört kan det bli supersnyggt.
OK det är inte lika praktiskt utan dropplist pga att det kan rinna vatten på golvet, men min kockar där jag jobbar säger att det är bättre för det samlas inget skräp eller bakteriehärdar i den där lilla svängen som inte alltid är så lätt att få helt ren.
Så jag ska köra utan dropplist och torka bättre
Var hittades den snygga bilden?
Så jag ska köra utan dropplist och torka bättre
Var hittades den snygga bilden?
jo det stämmer ju att kockarna har golvbrunn att spola av allting till, men man får väl vara lite försiktig när man torkar och håller rent.
När det gäller fläckar så är det lätt att man repar bänken om man använder svamp med grön yta. Men det finns ett bra medel som heter Universal Fix, då blir bänken blänkande ren!
När det gäller fläckar så är det lätt att man repar bänken om man använder svamp med grön yta. Men det finns ett bra medel som heter Universal Fix, då blir bänken blänkande ren!
Om det rinner ut vatten på golvet så är bänkskivan felmonterad - den skall vara i våg. Spiller Du vatten skall alltså vattnet (om dte inte är en halv hink då) stanna på bänkskivan......jag har kört den minsta minimalaste svängen som går OCH den fungerar - kolla t ex i Frankes katalog på olika dropplistavslutningar så ser Du en mkt smyyyyygande en ;-)
Orsaken till jag valde en är inte för vätska utan för 'rullande' ting ;-)
Hälsar Ingrid
Orsaken till jag valde en är inte för vätska utan för 'rullande' ting ;-)
Hälsar Ingrid
Kaugan skrev:OK det är inte lika praktiskt utan dropplist pga att det kan rinna vatten på golvet, men min kockar där jag jobbar säger att det är bättre för det samlas inget skräp eller bakteriehärdar i den där lilla svängen som inte alltid är så lätt att få helt ren.
Så jag ska köra utan dropplist och torka bättre
Var hittades den snygga bilden?
Tycker jag itne och jag har int eens vim hemma ;-) jag torkar med lite rengöringsmedel ( typ diskmedel) och en mjuk trasa....gör man rent efter sig varje gång man arbetat med någe så är det fintCarolin skrev:
Fast jag har inte kalkigt vatten - har man kalkigt vatten hade jag funderat ordentligt innan jag valde bänkskiva å då hade det nog varit laminat.
Förmodar att du menar att den nedvikta kanten är så tjock .Gummigum skrev:
Eftersom jag har en ca 40 år gammal rostfri diskbänk fattar jag inte att det finns andra alternativ - samma material skall definitivt in i nytt kök! De första åren med ny rostfri bänk kommer säkerligen samtliga repor synas; efter en tid blir bänken jämnt repad (vitsen med rostfri är just att man skall kunna härja med skoputsning, krukväxtomplantering, målarfärg & lösningsmedel etc etc dvs en skiva som skall tåla rubbet). Kör man över med Autosol ett par ggr/året (& lämpligen diskar av bänken med vanligt diskmedel därefter) får man en blank härlig yta där stänk inte fastnar och som man lätt kan hålla kliniskt ren.