Hejsan,

Jag tittar på att eventuellt köra en rostfri bänk på ca 3500 lång med ned sänkt ho i.

Det som oroar mig riktigt mycket är att när jag tittar på dagens rostfria bänskivor får de mycket snabbt fula repor. Jag har en rosfri idag på ca 1.5m från 1973. På den syns inte reporna om man inte går riktigt riktigt nära för då ser man att det är massor av repor såklart. Men det är inget man ser förutom när man detaljstuderar just detta.

Ni som har köpt rostfria bänkskivor de senaste åren. Hur tålig är de på riktigt? Inte vad säljaren säger utan i verkligheten...

Extremt tacksam för feedback! Just nu är jag lite tveksam till rostfritt för hela bänken och det lutar åt granit. (rostfri ho etc är inte frågan utan en lite längre bänkskiva.

Tack på förhand!
 
Ingen som svarar. Men jag skippar rostfir bänk. I 100% av alla köksutställningar jag tittat på är det fula repor på alla rostfria bänkar. Så fult. Hoppar detta helt.

Noterar även att Corian har repor i de allra flesta utställningar.

I en utställning! Man lär garanterat repa saker mer i verkligheten!

Det blir granit. Frågan är vad man skall köra för köksho? Vad passar bra till granitskiva om man vill hoppa rostfri ho?
 
Jag inbillar mig att de gamla rostfria hoarna/bänkarna blev lika repiga, såg säkert eländigt ut första året, innan hela hon/bänken var repig..
 
Vi köpte en från Deco-Steel i höstas. Inte är den speciellt repig, den ser fortfarande mycket snygg ut. Första repan syns naturligtvisganska tydligt men det jämnar ut sig i längden. Även vår gamla bänk från 1966 hade ju repor. Däremot har jag hört flera som är missnöjda med IKEA:s bänkar.
 
Ska du ha något vackert att se på och att visa upp för dina vänner då ska du välja GRANIT, men tänker du praktiskt så ska du välja rostfri diskbänk
 
Hänger på här, finns där ordentliga diskbänkar i rostfritt att köpa ännu/nu? Vår bänk från 60 något ligger mig varmt om hjärtat den är nog allt repig men det syns inte och den känns rejäl* (Ca 250 lång)
Provat köpa från IKEA men jag tycker de är så , ja jag kallar det sträva och tunna. Inte heller tycker jag de är så lätta att hålla snygga - säger jag vatten så får bänken en ful fläck som stannar kvar, lättrepad också. (Tycker dock att jag skött min IKEA bra och inte gnuggat/spillt frekvent) . Kanske det är skillnad på rostfritt nu och då!?


Koppar och granit är väl gansla tjusigt?
 
Redigerat:
Det verkar som många av dagens rostfria bänkar har en yta som gör att de är betydligt känsligare för repor. Som sagt gå till en köksutställning och titta så ser du problemet. Det är väldigt synliga repor. Min gamla rostfria har en mer blank yta som av någon anledning tål repor bättre. De är många små som bara syns när man detaljstuderar det men på de bnkar jag sett är det stora repor något som helt saknas på min från 73. Verkar som ytbehandlingen idag är sämre. Eller vad är det som gör dagens rostfria så fantastiskt känsliga? På en resturange bryr man sig ju inte om repor då det är hygien som är viktigt. Hemma vill man ju ha något att vara stolt över i köket. Jag är som sagt väldigt skeptisk för tillfället...
 
Hybris skrev:
Det verkar som många av dagens rostfria bänkar har en yta som gör att de är betydligt känsligare för repor. Som sagt gå till en köksutställning och titta så ser du problemet. Det är väldigt synliga repor. Min gamla rostfria har en mer blank yta som av någon anledning tål repor bättre. De är många små som bara syns när man detaljstuderar det men på de bnkar jag sett är det stora repor något som helt saknas på min från 73. Verkar som ytbehandlingen idag är sämre. Eller vad är det som gör dagens rostfria så fantastiskt känsliga? På en resturange bryr man sig ju inte om repor då det är hygien som är viktigt. Hemma vill man ju ha något att vara stolt över i köket. Jag är som sagt väldigt skeptisk för tillfället...
Som jag antydde ovan tycker jag faktiskt inte att vår nya Deco-Steel (måttbeställd) har en sämre yta än vår gamla från sextiotalet.
 
Nu verkar det ju som att TS har bestämt sig för att inte ha rostfritt, men om man nu är lite orolig och ändå vill ha rostfritt skall man kanke vara beredd att betala lite mera och beställa hos sådana som Landskrona rostfritt eller Lagarostfritt. Vi har just beställt en hos Lagarostfritt så jag vet i och för sig inte hur det blir, men vi längtar rejält efter en riktig diskbänk och visste från början att vi inte ville ha något annat. Vi jublade när vi kastade ut träskivan med den nedsänkta hon i.
 
Man bör kontollera vilken tjocklek det är på den rostfria. Den vi beställde var 1.25mm tjock vilket känns väldigt stabilt.

Angående repor finns det ju många som beställer sin rostfria i borstat utseende, men det är enligt mig bara att be någon att repa den i förtid.
 
jag har inte 100% bestämt mig och det är därför jag frågor. Även med en skeptisk inställning. Skriver mest för att se om jag har helt fel. Gärna fler kommentarer från Er som har nya rostfria bänkar. Träffat en som hade 3 meter lång med infälld ho från någon av de kända tllverkarna och han var riktigt besviken. Säljaren hade lovat att det inte blir mycket repor. Efter två månader såg bänken sjukt ful ut. (sett den själv) Gå inte att putsa bort med några medel. Ytan på den var den yta som säljaren rekommenderade för att undvika repor. (inte blankaste men nivån under tror jag) Bänken var blanco eller intra och specialbeställd.

Fler med rostfria bänkar tack. Ärliga svar uppskattas enormt. Skicka PM om inte annat. Just nu är jag på 80% mot och 20% som säger att det är ganska snyggt med en rostfri bänk med framkants list som matchar. (men bara hatar repor)
 
Och tack Jakobmn! Du håller mitt intresse av rostfria skivor vid liv!
 
Vi satte in rostfri vask med 2 stora hoar den är halvmatt i ytan. När jag första gången satte en sak på vasken var säljaren av köket här och hans kommentar var "akta där nu så du inte får repor". Va f-n skall jag med ett kök som inte går att använda........Kan bara konstatera att det tålde INGENTING men att det syns mindre ju mer den är använd pga att den repas överallt. Tror faktist det är så med de gamla också att de repats färdig om man nu kan säga så. Däremot har vi granit på vår Ö underbart material vi tog matt yta som endast behöver lite parafin olja ibland och blir då som ny. Vi tog en som hete Africa enda nackdelen är att dam syns tydligt så vill man inte damma så mycket välj en som är mer melerad. Detta gäller också ert val av glashällen svart är SKIT allt syns mellerad av ngt slag är sägert bättre. LYCKA TILL!
 
Skall kanske ändå säga att jag inte skulle vilja vara utan min vask! Man vänjer sig efter ett tag när alla repor samlats. I vårt fall hade det blivit för mkt granit pga att vi har förmånen att ha ett STORT kök!
 
Rostfritt är suveränt!
Till förra köket specialbeställde vi en lång rostfri diskbänk med två hoar i. Den hade dessutom uppdragen bakkant, ca 10 cm, för att undvika den läskiga silikonskarven som det normalt blir mot kakel. Den gjordes helt enligt våra mått och hade en tjock spånskiva under, mycket stadigt. VI upplevde inte att det blev fult repigt.
Nu kan man beställa sin egen diskbänk hos varenda köksfirma men då var det träbänk och limmad ho som gällde. Min köksförsäljare tyckte att jag var helknäpp men han fixade fram en firma som kunde göra bänken.
När vi nu kommer att göra om köket i nya huset i år så kommer vi att beställa på samma ställe igen. En lång stadig oöm diskbänk som tål allt!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.