Flyttat till hus i början av året, på baksidan av huset sticker detta rör upp, vad kan det vara? Ca 2 meter från fasaden. Har egen brunn och avlopp. Vi ska gräva runt husgrunden inom kort och lägga grus så vore bra att veta vad detta är.
 
  • En vit plaströr i gräset vid en brun staketvägg, med solljus och skuggor.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vilka undersökningar har du gjort?

Rinner det vatten ur röret när det regnar? Finns det några rör eller ledningar där inne? Vad ser du om du lyser in och tittar? Varifrån tror du röret kommer, om du skulle gissa? Osv
 
  • Gilla
Johanna Bagge
  • Laddar…
Spontant skulle jag gissa på att det leder bort vatten från huset. Men det ser ju inte ut att ligga så djupt, så sätt spaden i marken i rörets riktning närmare huset så hittar du nog rätt.
 
  • Gilla
usannsell och 2 till
  • Laddar…
Tack för input, vi försöker läsa på och göra allt ordentligt men mycket är nytt för oss.

Röret ligger i svag svag uppförsbacke, endast några grader högre än huset. Sedan ligger en bergsknalle med sluttning mot rörets öppning så syftet om att leda bort vatten känns väl lite opraktiskt? Har inte sett vatten rinna ur vid regn. Ligger sten och grus rontom röret. Ska ta mig en spade och undersöka saken!
 
  • Inuti brun flexibel ventilationskanal med koncentriska ringar, svagt ljus i bakgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ser ut som att det svänger så det går mer vinkelrätt mot husväggen efter någon meter?
 
Det ligger ju ytligt så fram med spaden och gräv och kolla varifrån det kommer (eller ring tidigare ägare och fråga men det är inte lika roligt ;) )
 
Ser ut att vara ett dräneringsrör, att det har dålig eller fel lutning kan tyda på slarv. Dom kanske stötte på berg när dom grävde och nöjde sig med en felaktig installation...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.