Eftersom jag eldar i kökspanna så har jag ju inga nymodigheter som rökgastermometer för styrning. Men jag är ändå lite intresserad av att ha koll på temperaturen (för pannsotning, allmänintresse osv). Några/många frågor:

1. Var placerar jag lämpligast termometern?
2. Tips på någorlunda "diskreta" termoterar? Inköpsställe?
3. Tänka på när jag monterar? Täta?
4. Nån risk att sotaren kommer ha synpunkter på att jag borrar hål  i skorstensstocken? Gissar att en rökgastermoteter måste ha en dykgivare? Jag har redan slängt ut 4500:- på olika provtryckningar han velat göra...
5. Kan jag fuska och skaffa en digital  ugnstermometer där jag löser fast känselkroppen på pannans rökrör?
 
Man använder vanligtvis inte dykrör. Känselkroppen brukar vara 8 mm borra ett 8 - 8,5 mm hål i rökröret och tryck i termometern. Klart!

Alternativt finns en gängad genomföring borra, gänga hålet, skruva dit genomföringen och stick i termometern.

Provtryckning detekterar inga små otätheter ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.