Det är hela innanmätet som du ser på bilden. Röken är ett skåp som står på ben men benen syns inte på bilden. Jag tror inte att jag skall elda utanför. Kan det vara så att att man skall elda i den nedersta fyrkantiga lådan och sedan lägga spånen i den runda skålen?
Skall spånen vara fuktiga men i övrigt inte ligga i vatten eller låter man dem flyta omkring i vatten?
Skall spånen vara fuktiga men i övrigt inte ligga i vatten eller låter man dem flyta omkring i vatten?
I en ABU-rök eller röklåda så eldar man ju med typ rödsprit på utsidan av lådan. Alspånet ligger inne i lådan å förkålnas = rök.
Tror det skulle bli väldigt varmt om du elda inne i ditt skåp. Långrökning sker ju vid typ 70 grader mendans en ABU-rök blir säkert 100-150 grader i.
Vad är det för fabrikat på lådan?
Tror det skulle bli väldigt varmt om du elda inne i ditt skåp. Långrökning sker ju vid typ 70 grader mendans en ABU-rök blir säkert 100-150 grader i.
Vad är det för fabrikat på lådan?
Troligen för varmrökning, har dock ingen aning om vad du skall elda med.
De jag använt har varit grytor som ställs över en eld, i botten av dem lite enris, spånor och en sockerbit.
Fisken måste vara rejält saltad.
/Kent
De jag använt har varit grytor som ställs över en eld, i botten av dem lite enris, spånor och en sockerbit.
Fisken måste vara rejält saltad.
/Kent
Medlem
· västerbotten
· 64 inlägg
Varmrökning brukar räknas från 50 grader och upp, kallrökning från 20 grader och nedåt. Tyckte jag kände igen den och fann den mycket riktigt på Jula.http://http://www.jula.se/stor-rokugn-med-ben-769004#image2
Har rökt både kött och fisk i oljefat, ABU- rök och gammal hederlig rökbastu men förstår mig inte på den här. Den är ju som för liten för att elda i, möjligtvis kanske man kan elda med kol. Det borde väl finnas nån som har lite mer kunskap om just den här röken.
Har rökt både kött och fisk i oljefat, ABU- rök och gammal hederlig rökbastu men förstår mig inte på den här. Den är ju som för liten för att elda i, möjligtvis kanske man kan elda med kol. Det borde väl finnas nån som har lite mer kunskap om just den här röken.
Som sagt, bruksanvisning finns på Julas hemsida. "Röken kan användas för varmrökning, hetrökning och för kallrökning. Röken och värmen alstras genom att en kolbädd glöder under en behållare med rökspån (t.ex. bok), varvid spånen alstrar den nödvändiga röken.
Vad bra!!
Hade ingen aning om att den var köpt på Jula. Jag säger då det, svar kan man alltid få på detta forum. Nu är det bara att läsa bruksanvisningen. Jag tror jag går och köper en lax redan idag
Tack för hjälpen!
Hade ingen aning om att den var köpt på Jula. Jag säger då det, svar kan man alltid få på detta forum. Nu är det bara att läsa bruksanvisningen. Jag tror jag går och köper en lax redan idag
Tack för hjälpen!
Liknande trådar
-
Hur sätta krok för taklampa
Byggmaterial & Byggteknik -
Ögla/båge/trekantsring för att skjuta ngt på lampan vid montering i takkroken
Belysning -
Inrökt lägenhet, Renovering för att få bort lukten
Bostadsrätt -
Otätt genomföring rökrör upp till vind
Ved, Pellets, Flis -
Kostnad för att installera dragkrok
Priser, Kalkyler, Fastighetsskatt m m.