Har idag en gräsmatta på under 200 kvm. Kommer utökas nästa år med ungefär 40-50 kvm. Vilken av alla robomow modeller hade passat oss bra? Vi vill gärna ha någon nyare modell.

Ser att det finns svarta, gröna och röda. Någon som kan förklara skillnaden?
 
Om gräsmattan är så där liten så skulle jag även överväga en Worx WG790E.1. Prismässigt ligger de väldigt bra till.

Risken om du köper en Robomow avsedd för en mindre klippyta är att den inte räcker till och du får ojämnt klippresultat. Det brukar vara vanskligt att köpa en som ligger precis på gränsen inom specifikationerna.

Här är alla Robomow sorterat från billigast till dyrast: https://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s314526784&o=produkt_pris_inkmoms

Om du markerar några robotar i listan och väljer Jämför får du en bra översiktsinformation vad det är för skillnad på modellerna.

Här är samma lista men filtrerat på nyare modeller: https://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s314527260&o=produkt_pris_inkmoms

Utan att vara jätteinsatt i Robomows utbud av robotar ser RX20u ut att vara den som närmast matchar dina kriterier. Om dess specificerade 200-300m2 är rimliga siffror vågar jag inte svara på, men det finns säkert flera ägare här som vet mer! RX12u är jag rädd är för liten.

Här finns också en jämförelse mellan RX20u & RX12u: https://robomow.com/en-GB/comparison/?first_choice=rx20&second_choice=rx12
 
Redigerat:
Tack för länkarna. Visste inte att det fanns vita också.

Har kollat på robomow och fastnat för den på grund av kantklippningen. Har kollat på rc304 lite. Tror den ligger på 400kvm.

Skiljer iofs många tusenlappsr mellan 304 och worx.
 
Om priset inte är en avgörande faktor och du funderar på robotar för närmare 9000-10000 så kika även på den minsta Gardenan och Husqvarnan.

Kan det vara aktuellt med en begagnad robot också? Det borde finnas ägare som gjort misstaget och köpt en för liten robot och vill sälja den billigt.

Robomow RX20u och RC304u (500-1000m2) tror jag båda kommer göra en bra jobb också.
 
Vet du modell namnet på dom minsta modellerna ?

Jag har faktiskt kollat på blocket men finns inte så mycket ute nu.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.