Har gått och blivit med hus (yay). Byggt 1937, 65kvm källare med fuktproblem. Det luktar inte mögel, men kakel släpper i bad, betongen vittrar, plastmatta bågnar och släpper igenom "betongdamm" (vita kristaller). Allmänt fuktig källare i min värld, men utan större problem förutsatt att allt organiskt tas bort och dränering sker. Vi har ingen användning av källaren, vi vill endast ha 1 rum som tvättstuga.

1 rum, kakel på golv, eternitplattor i tak
1 rum, kakel på golv, tapet på vägg
1 badrum, mosaik som släppt här och var
2 förråd + pannrum (elkassett) med limmad plastmatta på golv, träväggar, trätak

Diverse rördragningar med "hästhår" och någon hård yta på. Utanpåliggande äldre el med proppskåp.

Vi hade tänkt att riva allting ned till betong och måla vitt med någon silikatfärg, men så "upptäckte" vi eternitplattorna i taket i ett av rummen och vet inte längre varken ut eller in. Har googlat på asbest och sett att det finns lite överallt i äldre hus (lim, rörisolering, fogmassa etc).

Vi vill bara ha bort allting, men hur? Hur mycket tar en firma att göra allt? Dvs riva bort trä, kakel, plastmattor och sedan bara sprutmåla allting för att stänga in eventuella rester av asbesten. Kan ju vara idé att säkra upp för radon också på något sätt när det ändå är betongrent (lerjord).
 
Det brukar vara helt gratis att få en offert. Ring runt och fråga ett par firmor vetja, dom kan nog ge en bättre offert än byggahus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.