Vi ska bygga en ny 1 1/2plans villa. Tänkte vänta med att bygga garaget. Men kan man rita in det och börja bygga senare bara man är klar innom 5 år.
Ulle
 
Har du med garaget i samma bygglovsansökan som för huset så är det inget problem. Enda villkoret är, som du säger, att hela bygget, som bygglovet avser, måste vara avslutat inom 5 år. Efter dessa 5 år måste du söka nytt bygglov för garaget om du ej är klar.

Bygget måste även påbörjas inom 2 år men så fort du påbörjar husbygget är ju det villkoret uppfyllt.
 
Va bra, tack för ditt svar. :D
Ulle
 
Om du vill ha bygglov för garage samtidigt så räcker det inte med att bara rita in garaget. Du måste också lämna in fasad- och planritningar.
 
Givetvis! Det behöver man ju alltid vid bygglovsansökan. Bra förtydligande dock!
 
Ett tips ...

Förutom att låta rita in garaget så tänk till och förbered för anslutning av el, vatten, värme, larm, mm och planera ytor och höjder för det tilltänkta garaget och ytorna runt om det.

Det är sååå mycket lättare, bättre och billigare att göra rätt från början ... vi gjorde inte det :( och har schaktat en hel del för hand i vår och sommar :p ... men å andra sidan så skadar det kanske inte den här kroppen ... ;)
 
Tack igen. Jo det förstår jag att vi måste lämna in ritningar. Vi bygger ett Hjältevadshus så dom ordnar allt. Men det som sagt det var mest om man var tvungen att bygga innom 2 år.
Hmm jobbigt att fixa i efterhand, jo ska försöka att tänka på ALLT. ;)
Ulle
 
Ett tips till: Om ni BÖRJAR med att bygga garage får ni ett säkert, torrt och fint bygglager tills ni tar itu med villabygget. Mycket praktiskt!
 
Vårt hus kommer i moduler och byggs inomhus. Men tack ändå. Anledningen till att vi vill vänta är att vi först ska inreda övervåningen.
Ulle
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.