Hej,

1. Vad är det för risker man tar om man använder sig av delentreprenad jämfört med tex generalentreprenad?
2. Många talar om att entreprenaderna kan bolla problem mellan sig i fall med delentreprenad, kan detta verkligen hända, och vad är det för problem som ingen kan stå för svars?
3. Vad ska man tänka på för att minimera riskerna tex vid avtalsskrivning?
4. Andra åsikter

För att ge en mer konkret exempel så har vi sollat ner alla leverantörer till två, som är Fiskarhedenvillan och Götenhus. Husmodell och material som vi har fått offert på är väldigt lika men Fiskarhedenvillan är ca 100.000-150.000 billigare, inräknat alla entrepenad kostnader.
Fiskahedenvillan har delentreprenad och Götenehus har generalentreprenad.
Vad är fölr riskerna jag tar med delentreprenad?

/MITS
 
Ett par exempel:

1. På slutbesiktningen så upptäcks skador på tapeten. Någon av hantverkarna har gjort detta, men ingen vill ta på sig det. Och målaren vill ha betalt om han skall tapetsera om.

2. Snickaren har inte satt upp dörrfoder när det skall kaklas i badrummet (vilket kanske var rätt iof.). Men sedan vill inte kakelkillen åka 10 mil enbart för att lägga mjukfog mot dörrfodret när detta väl har kommit upp.

Angående detta så har vår byggledare uttalat sig "Hade det varit totalentreprenad så hade jag fått fixa detta, men den entreprenaden är 150000 dyrare.".
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.