Hej.

Har problem med bristfällig ventilation på en toalett. Lukten hänger kvar alldeles för länge efter uträttade stordåd. Det finns en tallriksventil i taket idag men draget in i den är obefintligt. Röret från tallriksventilen ansluter till avluftningen från avloppsstammen. Min plan är att ersätta tallriksventilen med en "paxfläkt" för att på det viset få fart på luftcirkulationen i rummet.

Finns det några risker med detta? Kan man störa avluftningen från avloppsstammen på nåt sätt? Slänger med en bild som illustration.

Skiss av en toalett med avloppsventilation, föreslagen fläkt och anslutande ventilation i taket.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


/Mattias
 
H
Frånluftsventilation till badrummet är alltså via avluftningen för avloppet? Det blir aldrig problem med lukt i badrummet från själva avloppet?
 
Precis. Frånluften från toaletten ansluter till avluftningen för avloppet. Sen ut på taket. Har aldrig haft problem med lukt i badrummet från avloppet. Huset är från 1949 så det är en gammal konstruktion.
 
Det var i mina ögon en udda lösning.
Att det funkat bra beror väl på att det lilla självdrag som blir håller undan lukten.
Har svårt att tro att en fläkt stör avloppsventilationen. Den är i första hand till för att ta in luft när det blir undertryck (vid t ex spolning) och då är den nästan "hjälpt" av en fläkt som puttar in lite.
 
  • Gilla
dalkarl
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.