Vi har köpt bostadsrätt i ett gammalt stenhus med gamla trägolv.. i vårat blivande sovrum har golvet sjunkit rejält och det är väldigt sviktande in mot mitten.. Hur ska vi göra för att underlaget ska bli jämnt så vi kan lägga laminatgolv över? Har fått tips på att "pussla" med masonitskivor, men blir det verkligen bra resultat? Tacksam för svar, måste börja fixa snarast..
 
Har du rejäl takhöjd kan du regla upp golvet och sala där höjning behövs i förhållande till övriga rummet. Det kräver väl minst 2", och kommer att påverka dörren men är ett alternativ till att pussla med lager av ex masonit.

Ett annat alternativ kan ju vara att flytspackla, beroende på underlag och hur mycket det skiljer i höjd.

Ett parkettgolv 14mm eller mer tar ju också upp ojämnheter bättre än 7mm laminat.

Kjell G
 
Kjell_G ---> Tack för tipsen! Parkett går dock bort direkt för vi har redan köpt laminatgolvet.. Problemet med att regla upp golvet är att det ska gå genomgående genom hela lägenheten, och de andra rummen har inte samma sviktande golv.... Vi testade att pussla lite masonit och la sedan foam 2mm innan vi la dit golvet.. Men det blir alldeles för mjukt.. Vad tror ni om att lägga golvpapp under masoniten och sedan laminaten rätt på den ruggade sidan på masoniten?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.