Lämnade in bilen för tvätt en mulen morgon för en vecka sedan. Bilen tvättades, jag hämtar ut bilen, kör de få hundra metrarna jag har till uppfarten och parkerar bilen i garaget.
Idag är det dags för jobb, börjar tidigt d.v.s mörkt ute. Slutar jobbet nu på eftermiddagen och börjar köra hemåt, märker direkt i solljuset att vindrutan har mängder med smala horisontella repor, mest är det på förarsidan samt passagerarsidan, inte lika mycket på mitten.

Åker till företaget som utfört tvätten, jag förklarar min upptäckt och vi går ut till bilen.
Individen hävdar att dom endast använder rena svampar och säger att en ren svamp omöjligt kan repa en ruta. Såhär långt håller jag helt med, en ren svamp kan omöjligtvis repa en ruta. Däremot, en svamp som har dragits över lacken och plockat upp små stenar etc. den kan enkelt repa en ruta om den inte rengörs ordentligt innan nästa användning.
Svaret jag får tillbaka är att dom, självklart, bara använder rena och nya svampar vilket uppenbarligen inte är sant, med tanke på reporna.
Individen hävdar bestämt att dom inte tar något ansvar för repor i vindrutan med tanke på den tiden som förflutit mellan tvätt och upptäckt.

Vi är inte överens, jag åker hem tämligen o-nöjd.

Ord står mot ord. Jag vet, till hundra procent, att reporna tillkommit under tvätten, men, finns det något jag kan hävda nu såhär "långt" efteråt? :|
 
Reporna uppstår när man felaktigt skrapar rutan med isskrapa, och börjar i fältet som torkarna lämnar vid stolpen.
En tvättsvamp repar inte rutorna.
 
Bilglas är hårt. Det blir ju inte ens repor när man skrapar rutorna, vilket man ju gör med skitiga rutor också. Även om man börjat med svamp innan man spolat av bilen så är det svårt att repa rutan.

Jag gissar att du fått reporna på annat sätt, antagligen innan du tvättat bilen men att ljuset inte fallit så du sett det tidigare. OM dom lyckats repa rutan har du garanterat repor på resten av bilen också, i mycket större omfattning.....
 
Jag tycker det låter som att någon har använt en isskrapa i metall, och inte en gjord av plast, när man har skrapat bort isen på vindrutan.
 
Jag som nästan alltid och ofta tvättar bilen har svårt att tro att en svamp har repat rutan och precis som andra påpekat så kan man vara ganska ovarsam med plastskrapan när man skrapar is utan att det händer något.

Och sen har jag svårt att tro att man kör svampen fram och tillbaka horisontellt när man svampar bilen, verkar lite opraktiskt. Själv blöter jag svampen och för den i cirkel rörelser över rutan och absolut inte fram och tillbaka horisontellt. Däremot sker isskrapning mer sannolikt i horisontella rörelser

Det kanske är så att reporna funnits där men syntes bättre i en lågt stående sol och motljus då repor i rutan brukar synas lite bättre.
 
richardtenggren
oceanis skrev:
..Och sen har jag svårt att tro att man kör svampen fram och tillbaka horisontellt när man svampar bilen, verkar lite opraktiskt. Själv blöter jag svampen och för den i cirkel rörelser över rutan och absolut inte fram och tillbaka horisontellt.
Cirkulära rörelser med svampen gör man bara INTE, skulle jag säga. Om man mot förmodan skulle ha något i svampen som repar bilen så syns ju cirkulära repor mer än längsgående.
Jag kör alltid med en ny våffelsvamp och går ju inte på med svampen förens efter avfettning och förtvätt med foamlance.
 
  • Gilla
MathiasS
  • Laddar…
galento
Har råkat ut för detta på min v70.Men det var ju jag själv som tabbade
mej.Använde svamp på bakrutan som var väldigt skitig och fick repor i rutan då
jag tog i för hårt med svampen.

Låter ju bilen stå med avfettning en stund först före spolning och är bilen väldigt skitig
kan jag göra detta 2 ggr före tvätten.

Jag är 100 % säker på att det inte var repor i rutan före detta.Men men, gjort är gjort:cool::confused:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.