Har fått mina två fönster repade av antagligen plåtslagaren vid byggnation av takkupa. Det var inga repor vid leverans och vi har visat att plåtisen repat karmen vilket han också har medgivit. Vid ett senare tillfälle så såg jag att även glasen var repade och det är typiska repor kan jag tänka mig om man drar en plåt mot ett fönster, eftersom repan ser ut som hack, hack, hack, hack och sedan ett streck. På ena fönstret är det 20 cm långt och på andra 10 cm långt samt lite småhack här och där. Jag har pratat med snickaren som alla fakturor gått med och sagt att jag vill ha nya fönster.

Vad rekommenderar ni här? Alternativt är prisavdrag. Hur mycket isåfall? Det är 12/10 fönster, 3 glas.

Har nu fått sista fakturan från snickaren och funderar på att dra av vad det skulle kosta för mig att ersätta dessa skadade fönster. Är det bra?
 
BYT Glaset och låt plåtis stå för kostnaden, karmen kan bättringsmålas. Det är ju en tak kupa. Pepor i glas kan reta en till vansinne, här hjälper inga avdrag.

Roger
 
Håller med dig, jag skulle reta mig ordentligt om de inte blir bytta.

Tyvärr så vägrar plåtis erkänna att det är han som har gjort reporna. Han tycker att bara för att han repat karmen så är det långt ifrån att han repat fönstret. Plåtisen har också påstått att karmarna var förstörda redan från början, vilket jag vet att de inte var eftersom jag kollade noga runt om vid leverans. Hopplöst med hantverkare som bara skyller ifrån sig. Han får inget mer jobb av mig. Så nu verkar stackars snickaren få ta smällen om han inte lyckas reklamera mot fönstertillverkaren och det tror jag inte han lyckas med eftersom han är sent ute.
 
Då min far gjorde en liten miss när han skrapade rutan på bilen och gjorde några härliga repor så löste jag det med Autosol! Polerade nästa bort dom helt och hållet...
 
Provade tidigare med Autosol, men det är för djupa repor. Man kan känna dem med nageln. Men tack för tipset. Autosol verkar vara bra till mycket.
 
Mikael_L
Patrikz, du kan väl skriva om plåtisen under referenser, så får han ännu mindre jobb än de du eventuellt skulle lagt ut i framtiden. :surprised:
 
Det finns folk som polerar bort repor från fönster. Men jag tror att det vid små normala fönster blir för dyrt.
 
Vill inte hänga ut ngn när det inte är bevisat att det är han som har gjort det. Han har ju annars gjort ett bra jobb med plåten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.