Är spekulant på en bostadsrätt med två kakelugnar som det dessvärre är eldningsförbud i. Vad kan det tänkas kosta att fixa?

Lägenheten ligger näst längs upp i fastigheten. Tror ni bostadsrättsföreningen går med på att man lagar? Givetvis gör en riktig firma jobbet... Går det alltid att laga? Vill ju inte köpa om man inte kan använda dem...
 
900:- /m ska vi betala för att få skorstenen 'dragen'.
Detta priset gäller vid köp av kamin och för en villa, annars var de prat om 1200:- /m.
 
Går skorstenen bara till era kakelugnar eller genom hela huset och till dom andras? Isåfall borde föreningen kunna stå för rep av skorstenen. Är ni säkra på att det skorstenarna eldningsförbudet gäller? Är kakelugnarna friska annars eller lär dom sättas om med? Det är inte gratis! kanske an 15-20k styck!
 
900 och 1200 kr/m var vääääldigt billigt. Jag tror tyvärr inte att du kan räkna med samma bra pris som FredrikR fick. Priserna ligger runt 1700kr/m här i Örebro i alla fall. Jag tror som 79:an att du får räkna med en 15-20kkr styck på kakelugnarna. Men det beror på hur dåliga dom är. Det är inte säkert att dom behöver tas ner. Det kan räcka med att plocka ner kronan och fixa gångarna. Men det behöver man kolla med kamera.
Rökkanaler går oftast att laga, antingen med slang eller keramiskt bruk.
 
I Botkyrka kostade det 1000:- metern att slamma våran skorsten.
Ang kakelugnar brukar det ju ofta vara golvet som lutar så att kakelugnen glipar från skorstenen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.