Är det någon som har provat att laga vitvaror med rapartly.de?

Man skickar sin trasiga del och får den lagad. Exempelvis ett trasigt kontrollerkort till en diskmaskin kostar €99 att få lagad. En ny går på ca 5000 SEK om det nu går att få tag på.

Ganska unikt att det finns någon som lagar trasig elektronik.
 
J
Jag gjorde det, och fick hem en tegelsten. Aldrig igen!
Välkommen till forumet
 
Redigerat:
C
J Jocke Best skrev:
Jag gjorde det, och fick hem en tegelsten. Aldrig igen!
Bokstavligen en tegelsten? 😲

Problemet med de som påstår sig kunna reparera alla möjliga kretskort (finns ju även någon svensk aktör) är att det faller på sin egen orimlighet då de inte har tillgång till apparaten som kretskortet hör till (eller en tillräckligt detaljerad funktionsbeskrivning för att kunna simulera det) och kan därmed oftast inte testköra och felsöka kretskortets funktion.

I brist på detta kan man bara felsöka och testa de delar av kretskortet som har en trivial funktion, t.ex. en nätdel, och man har ingen aning om man lämnar ifrån sig en 100% fungerande komponent. I övrigt kan man ju byta komponenter på kretskortet som är uppenbart (fysiskt) trasiga, eller gissa, men det är inte en rimlig felsökningsmetod att testa varenda komponent annat än i det allra enklaste kretsarna.

Med det sagt finns det så klart de som specialiserar sig på vissa enskilda produkter, t.ex. viss bilelektronik, telefoner, m.m. och som har utrustningen för att felsöka, reparera och testa dessa på ett seriöst sätt.
 
J Jocke Best skrev:
Jag gjorde det, och fick hem en tegelsten. Aldrig igen!
Välkommen till forumet
Vad var det för del? Fick du pengarna tillbaka? Vad kostade frakten?
 
Jag gjorde ett försök med Repartly och det fungerade över förväntan. Proffsig och rapp support men frakten ner tog lite tid ca 7-8 dagar trots Postnords löfte om 3-4 dagar. Repartly hade kretskortet 1-2 dagar innan det skickas tillbaka vilket tog 6-7 dagar.
Frakten ner fick jag betala själv ca 300:-. Reparation €99 plus frakt €20
Garanti 2 år.

Nu fick jag lite pengar tillbaka från försäkringen så det blev ingen minusaffär och dessutom har jag en diskmaskin i reserv som jag kunde koppla in medans så jag hade inget att förlora!

Alltid kul när prylar går att laga! Sist var det byte av lager till tvättmaskinen så det kunde jag göra själv😀.
 
  • Gilla
Alfredo
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.