Vi skall bygga ett trädäck på ca. 4 x 10 meter 20-40 cm ovan mark. Där trädäcket skall vara sticker två rensrör upp (dagvatten och spillvatten) .Vi behöver därför en slags lucka på ca 50-60 cm i trädäcket för att komma åt dessa rör för framtida spolningar.
Har någon tips på hur vi skall göra detta snyggt?
 
Jag förmodar att du skruvar hela däcket - och inte spikar ;). Ett alternativ är att sätta kraftigare skruvar där rensrören är så att du lätt kan skruva av dessa brädor. Ev tänka till och inte låta just dessa brädor vara alltför långa. Hur ofta behöver du tillgång till rensning - inte varje år väl? Skulle tro att detta är enklare än att snickra lucka som säkerligen blir mer synlig (och merarbete).
 
Tack för tipset! Jag var helt inne på en lucka.
 
:D:D:D Kan inte låta bli att flina lite ... hade telefonsamtal med Hemmakatten för något år sedan och vi har bägge stora trädäck jämte husen. Hennes katt hade fastnat under trädäcket och vi diskuterade just detta att skruva upp planken.

Nu kröp kisse ut utan hjälp men just detta att originalskruvarna är väldigt små och egentligen inte är avsedda för att skruvas upp/ner bör man tänka på i ditt fall.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.