Hej!

Tycker det här forumet är bland det bästa för här får man alltid svar på sina frågor speciellt när jag tjafsar med sambon, däremot vet jag inte om frågan hör riktigt hit.

Vi har precis köpt hus från 1920-talet och på många sätt känns det som att man kommer tillbaka i tiden när man kommer in genom dörrarna. Så vi har börjat fundera starta igång med renoveringen nu till sommaren. Allt måste ju göras om tak, väggar och golv i alla fem rummen så det lär ju ta lite tid.

Men nu till frågan, vi antar att det är plankstomme på huset och innerväggarna är spånskivor som i princip hänger lösa på väggen. Med tanke på isolering av ett så gammalt hus, är det ok att sätta gipsskivor på spånskivorna eller borde man ta ner spånskivorna först?

Innertaket är någon form utav plast som hänger ganska löst i alla rum, någon som vet om det bara är att smacka upp ordentlig tak?

Tänkte då besiktningsmannen la mycket vikt på att fundera tre gånger innan vi gör någonting i huset för att den ska få "andas" som gamla hus gör och vara försiktig med isoleringen, ska bara tillägga att vi bor uppe i norr :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.