ja har köpt ett hus från 30 talet de mesta e standard va ja förstår så drogs vatten å avlopp samt el in för 15 årsen. Golvet i köket svikta när man gick rev bort laminat golvet där under låg de cellplast sen kom original plank golv som va helt upp ruttet på ett ställe ca 60 brett å 2 m långt å ena balken hängde i luften inte konstigt att de svikta. Nu är min fråga dom andra facken i golvet är bra de ligger sågspån under den e de cement ska man behålla sågspånet å bara fixa de facket som e dåligt eller ska man ta bort all sågspån å lägga isolering på cementen eller ta bort allt?
 
Jag hjälper dig gärna, men det är svårt när du inte använder punkt, kommatecken eller radbrytning. Lätta att missförstå vad du menar. Skriver du från mobilen?
 
Tänkte på val av isolering till golvet då ja måste byta allt för under golvet är ruttet. Ska man lägga plast på marken ?
 
Det är ett golv uppreglat på betong?
 
Det ligger ett cement lager emellan balkarna över cement lagret ligger sågspån. Det är torpargrund
 
Torpargrund är ett tvetydigt begrepp. Verkar användas lite godtyckligt för de flesta olika typer av äldre grund/golvkonstruktioner.

Om det är en torpargrund med kryputrymme under, och trossbotten av brädor, så är cementen tätlagret som stoppar drag och gnagare. Om trossbottenbrädorna och golvreglarna är friska så behåll det och fyll på med spån eller cellulosa eller glas-/stenull.
 
Ok ja har sett nu att ja måste byta allt i hallen under brädorna va dåliga så mycket av cementen å sågspånet hade ramlat ner. Ja funderade på en botten av masonit sen stenulls isolering och en markduk på marken i grunden
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.