Fick en pumpautomat från biltema av en granne som tryckkärlet var trasigt på, tänkte ta pumpen och göra iordning till en liten bevattningspump för regnvatten i trädgården så man slipper springa med hinkar. Var ett lager i motorn som var dåligt så tänkte byta det, men det satt så hårt ihop så pumphjulet i plast gick sönder i processen, fick klyva hylsan mot axeln med en Dremel för att få av den till slut. Behöver nytt pumphjul, fast axeltätning, och roterande axeltätning för att få ihop den igen, men var kan man hitta delar som passar denna pump?

Denna axeltätning ser ut att vara snarlik i mått: https://pumpshoppen.se/produkter/re.../axeltatning--jet-100m-gj-blue-line?id=105131

Men var kan man hitta ett passande pumphjul? Det som hade mått utsatta på pumpshopen är för stort, 130 mm i diameter, ska vara 120 mm, Rinkaby har inga mått utsatta, Ikh har nåt som ser snarlikt ut, men det heter 130 så antar att det ska vara diametern och då är det också för stort.

Eller är det bara att kassera pumpen o köpa en ny som gäller, är inga jättepengar för en ny standalonepump så har ingen lust att lägga alltför mycket pengar på den här o inte veta om det funkar..

Demonterad bevattningspump med trasigt pumphjul och gamla axeltätningar på en verkstadsbänk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Demonterad pumpautomat med sönderdelat pumphjul och delar utspridda på ett verkstadsbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Inte lönt att lappa, köp en ny för under 1000 kr och få garanti på köpet. Det är lika konstruktion på poolpumpar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.