Hej. Jag har precis börjat ta mig an min första renovering.
Lägenheten är från -61 och mkt är tyvärr original. slitet och tråkigt dvs.
Som det ser ut nu ligger det en plastmatta, fula lister och en hemsk dörrkarm som leder in till vardagsrummet. Jag vill egentligen att allt detta ska bort.

Till att börja med ska vi måla om. Tapeterna är borta så bredspackling ska påbörjas. Innan dess vill jag få bort listerna som jag tänkte ersätta i vilket fall. Då jag inte vet om listerna kommer vara lägre eller högre ännu vill jag ju ha hela väggarna målade och fina.
Egentligen hade jag velat lägga nytt golv också och funderar starkt på laminat pga dess pris och stryktålighet. Räknade ut att vi kunde komma undan med drygt 1000 kr. Jag hade isf tänkt lägga laminat ovanpå plastmattan(smartare att göra det ordentligt när man ändå håller på?) och oundvikligt kommer det bli en nivåskillnad vilket gör att vi måste sätta in nya trösklar där hallen gränsar till köket vardagsrum och badrum(vilket lär se fult och dumt ut?).

Från hallen har jag en dörrkarm in till vardagsrummet som jag vill bli av med. Ser ut som bilden. Jag inser att den sitter fast med skruvar i karmen, men är det mkt jag bör tänka på innan jag börjar?
Det ser också ut som man har kilat fast tröskeln och denna behöver jag få upp för att få ner sladden så jag inte bryter benet varje gång jag går där.

Tack på förhand.

http://img192.imageshack.us/i/drrkarm.jpg/

http://img402.imageshack.us/i/drrkarmkil.jpg/
drrkarmkil.jpgdrrkarm.jpg
 
Redigerat:
Ok...så läge för en uppdatering.
Har jobbat när jag haft tid och kunnat. Vi har sjuka tider när man får arbeta här.
Anyway. all skit är så gott som borta. det är spacklat och målat. i stort sett klart så nu fattas bara golvet i princip och där vet jag inte exakt hur jag ska göra.

Problem nr.1
Som framkommer av första bilden så är de gamla linoleumplattorna fastkilade under ytterdörrens karm. Hur skall jag bära mig åt här. Skall golvet bara läggas kant i kant här mot tröskeln så jag skall använda stämjärn och slå bort det som sticker ut från golvplattorna?
Kan ju inte ta bort tröskeln til ytterdörren.

Problem nr.2
Där hallen gränsar till kök och badrum uppstår samma sak, fast de var inte fastkilade där, gick att rycka ut plattorna, men jag antar att jag skall ta bort trösklarna så jag kan lägga det nya golvet och sedan om möjligt köpa nya trösklar beroende på nivåskillnaden som uppstår.


http://www.thedagnode.com/tests/golv_01.jpg

http://www.thedagnode.com/tests/golv_02.jpg

http://www.thedagnode.com/tests/hall.jpg


Bild på hur resultatet är tänkt att bli
http://www.thedagnode.com/tests/hall_skiss.jpg
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.