Hur skulle ni har gjort?

  • Alternativ 1 - En "light makeover"

    4 Röster 50,0%
  • Alternativ 2 - Byta diskbänkssektionen, behålla överskåp

    1 Röster 12,5%
  • Alternativ 3 - Riva ut och sätta in nytt

    3 Röster 37,5%
  • Antal röster
    8
  • Omröstningen stängd .
Hej,
vi funderar på att renovera köket i nya huset och väger mellan lite olika alternativ.

Bortsett från tak och golv som skall ersättas, är det inget större fel på köket. Det är ett platsbyggt kök. Luckorna är omlackerade för kanske 10 år sedan och är vita. Bänkhöjden är 88.5, avståndet mellan bänkskiva och överskåp är 48 cm.

Alternativ 1)
-Sätta in ny kyl/frys från IKEA av integrerad modell med vita släta luckor (Applåd)
-Måla tak och väggar
-Lägga in nytt golv (lutar åt ett ekgolv i tunnparkett, det ligger ek i angränsande matsal och vardagsrum).
-Byta handtag
-Måla insidan på skåpstommarna (de går idag i blått, orange och brunt), Vi har provat att måla ett väggskåp i Beckers Elementsfärg S0502. Det blir ganska bra men kräver tre strykningar för att täcka bra vilket tar mycket tid.


Alternativ 2)
Samma som ovan samt ersätta diskbänkssektionen med nya bänkskåp fram till spisen (70 cm bred hällspis av nyare modell).

Alternativ 3)
Riva ut hela köket och sätta in ett nytt IKEA kök. Har bifogat några bilder på hur vi tänker oss planlösningen. Det som styr är att det vid altandörr och fönster sitter ett element som bygger 11 cm, vilket innebär en ganska stor passbit. Vatten och avlopp sitter på C-C 950 mm från väggen vid altandörren, men det går att justera lite då det är krypgrund under.

Eftersom vi bor på landet så skulle kostnaden för en total köksrenovering motsvara 7 - 10% av husets nuvarande värde. Samtidigt så tror vi att vi ändå på 3 - 5 års sikt skulle renovera köket i vilket fall, men det är alltid svårt att sia om framtiden.

Tankar?
 
Återkopplar till tråden. Det blev alternativ 1 som gick segrande ur fajten. Vi köpte nya bänkskivor i massiv ek, handtagen Vinna (128 mm), diskhon Boholmen 1½. Till golv har vi valt IKEA:s vitlaserade "tundra". Det golvet har legat i vårt favoritvisningskök på IKEA i minst ett och ett halvt år och ser fortfarande fräscht ut.

Väggarna målas i S2005-Y50R som verkar bli riktigt bra.
 
skulle också välja nr 1.
Bara att måla taket vitt blir ett lyft.
Hoppas vi får se resultatet :)
gaia
 
Ibland tar saker längre tid än man tror... :)

Här är slutresultatet.
 
  • bild.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Mycket bra beslut och lika resultat :). Tycker om kombination av trä,gråt och vit. Vilken färg som helst kan man lägga till för att hålla köket uppdaterat och det blir aldrig för mycket :). Fint med julfärg.
Grattis till en lyckat renovering.
Är ni nöjda med det mycket ljusa golvet så här långt?
gaia
 
Tack gaia. Ska jag vara ärlig så är väl vitt köksgolv inte det bästa renoveringsvalet vi har gjort så här långt. Men det är å andra sidan fostrande. :)
 
Trodde att jag är bara lat och andra klarar bättre sina ljusa golv. Jag hade ett ljus plastgolv och var snabbt trött på mopandet efter hunden.
Nu ligger det ett oljat ekplankgolv men ärligt sagt skulle jag hellre ha en vinyl eller linoleum golv utan skarvar och inte alltför ljus. Man lär sej bäst av egna fel :).Tredje gången gillt? :).
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.