Hej!

Har hamnat i en tråkig situation där vi anlitade en entreprenör att lägga ett tak på en ny byggnad. Dock var utförandet bristfälligt och det började läcka in bara några månader efter att taket lagts. Tyvärr hade vi redan betalat hela summan när detta upptäcktes. Det konstaterades senare av besiktningsman att taket var felaktigt monterat. Entreprenören har nu efter mycket om och men gått med på att betala en omläggning av taket av en annan entreprenör (som vi får anlita) upp till den kostnad som vi betalat för det första taket. Nu till min fråga; med en parantes att vi har ännu inte hunnit ta in nya offerter på en omläggning av taket, och därmed inte vet vad hela kalaset kommer gå på, men kostnaden som kommer uppstå för själva rivningsarbetet, är det något vi bör kräva av den första entreprenören att stå för, förutom kostnaden för själva omläggningen?

Tack på förhand!
 
  • Gilla
Lououl och 2 till
  • Laddar…
Hur har det gått? Som skrivits ovan, du ska inte betala en krona för det nya taket så länge det rör sig om ett likvärdigt tak.
 
L lillefar skrev:
Hur har det gått? Som skrivits ovan, du ska inte betala en krona för det nya taket så länge det rör sig om ett likvärdigt tak.
Hej!
Tack för svar, både du och ovanstående.
Hantverkaren har till slut gått med på att betala nytt likvärdigt tak + rivning. Så vi håller tummarna att han håller vad han lovar.
Så vi är igång och försöker hitta en ny takläggare just nu.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.