Hej!

Vi har nyligen köpt ett hus byggt på 60-talet. Håller just nu på att lägga nytt golv i samband med en annan renovering.

Vår hantverkare påpekade att reglerna ligger direkt mot betongplattan, som var standard på tiden huset byggdes. Det I sig behöver ju inte vara ett problem, så länge det inte kommer in fukt på plattan som tar sig vidare till reglerna. Utöver det "problemet" noterade han även att det ligger spån på plattan, mellan reglerna. En effekt av att byggarbetarna inte städat upp efter sig vid tiden för bygget av huset. Spånet kan öka risken för fukt eftersom de suger till sig vätskan, samt hindrar plattan från att andas.

Så, till min fråga!

Även om det visar sig att det inte är fuktigt i reglerna, bör vi ändå passa på att riva upp allt ner till plattan för att städa ur ordentligt och sedan lägga regler med luftspalt mot plattan? Man vet ju aldrig vad framtiden har att erbjuda i form av skyfall och ökad risk för fukt i grundkonstruktionen.

Arbetet hade i sådana fall innefattat nya regler under golvet, men som jag förstod det så kommer reglerna under själva ytterväggar ligga kvar. (Är det vad man kallar syll??)

Vad tycker ni man bör göra i det här fallet? Det är ju en ekonomisk påfrestning att gå hela vägen till betongplattan och lägga om alla regler.

Hoppas ni hänger med på frågeställningen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.