Hej,
Är snart ägare till ett gammalt stenhus i Skåne, som jag ämnar att renovera själv.
Söker nu en arkitekt som har arbetat med och gillar att arbeta med gamla hus där det skall vara modern standard men där det gamla materialet uttnyttjas så mycket som möjligt (återvinning!!??).

Rekommendera gärna en arkitekt i Skåne som du/Ni har anlitat och är nöjda med. Beskriv då gärna vad typ av projekt Ni har använt arkitekten till.

Tack på förhand
 
Titta på denna länk. Jag känner personligen inte till arkitektbyrån men vad jag förstår har man specialiserat sig på just skånska hus. Du finner fler arkitektbyråer inom genren om du söker på googles.

http://www.tinnartorn.com/
 
Bo Thomaeus i Landskrona har ritat vårt hus! Vi gav honom en lista på våra önskemål (balkong, köksö etc) - han återkom efter 14 dagar med ett fantastiskt förslag som passade oss perfekt. Det enda vi ändrat i de ursprungliga ritningarna är att vi lagt till en extra klädkammare...!

Thomæus Arkitektkontor AB
Tel. 0418-291 55
Rådhustorget 4, 26131 LANDSKRONA

Lycka till!
 
Husberg Arkitektkontor i Brantevik!!
Ruskigt imponerad av Lillemor Husberg som jag besökte i dag. Otroliga hus, med enorm känsla. Hon brinner för att bygga så miljövänligt som möjligt. Hon har arbetat med många befintliga kulturhus.
Nyare projekt, helt underbara skånehus, för att inte tala om hennes egen villa som är japaninfluerad.

Hon är en extremt stressad kvinna men fullkomligt underbar samtidigt. Hon har mitt fulla förtroende!

Hade jag bott där omkring Österlen hade det inte varit någon tvekan om vem jag anlitat...
Men skynda Dig om Du tänker kolla upp henne, hon skulle ta en paus, gömma sig på Västkusten o skriva en bok... ;)

www.husberg-arkab.se
 
Hemmakatten
Det har inte så stor betydelse var en arkitekt bor och var huset byggs. Det går alldeles utmärkt att anlita en arkitekt från annan ort om det är så att man hittar någon man gillar och har förtroende för.
Om det är så att det ingår designansvar under byggtiden och kontroll av bygget så tillkommer ju då förstås eventuella reskostnader.
 
JRH Byggprojektering AB
Tel. 040-40 26 91 OBS ! Hänvisar till mobil-nummer!
Stationsplan, 23331 SVEDALA

De har gjort ritningar, fått genom bygglov och ordnat konstruktionsritningar gällande vårt bygge som gäller om & tillbyggnad på vårt hus i Ö stra Svenstorp, Svedala. Ursprungliga huset i tegel, om- och tillbyggnaderna är träkonstruktioner.
 
Sten-Joar Wilhelm Nilsson
Mobil: 070-6403100
Stajna Hiet
31294 LAHOLM

Hej, om du i första hand är ute efter någon som är expert på gammal byggteknik och kan hantera gamla material och byggsätt, så kan jag varmt rekommendera Sten Nilsson i Stajnahiet, Laholm. Han är inte arkitekt, men han kan det man behöver veta om ovannämnda områden, samtidigt som han är ekologiskt medveten och en mycket duktig byggare/föreläsare. Har varit på byggnadsvårdskurs och föreläsningar med honom, och det inte han kan om detta, det kan nog inte många arkitekter heller, skulle jag tro.

Om inte annat så får du privilegiet att diskutera med en mycket intressant och färgstark man.
 
Jag har goda erfarenheter av denna arkitekt.

http://www.karinparkbyra.se/

Hon har vana vid både bostäder och gamla hus.
Dessutom ligger hon vettigt i pris.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.