Pris i all ära....men med tanke på situation med blockader av facket där utländsk arbetskraft är inblandad, ny situation med byggfelsförsäkringar, färdigställandeförsäkringar, problem med internationella garantier på vitvaror mm så bör man fundera en extra gång när man läser om hus med "hög standard" till reapriser.

Här i Östergötland fanns ett motsvarande företag förra året, polska arbetare, material från polen ( i varierande kvalitet), konstruktion och arkitektritningar gjorda i polen. Mycket hög standard på pappret men finishen var sämre. En del del transportskador och problem med utbyten.

Sedan stoppade Byggnads hela bygget med blockadhot. Kollektivavtal "tecknades" för samtliga. 7 hus hann att byggas sedan gick hela spektaklet i konkurs...lämnades kvar var ett antal ofärdigställda hus och beställningar med besvikna köpare.

Det var mycket folk på byggena, att göra sig förstådd med hantverkare var omöjligt, en hel del tvister, ytongväggarna lät man inte torka ut. Gipsen sattes direkt på väggen trots att den inte var torr.

Jag är för fri total rörlighet inom EU och fri etableringsrätt men dessvärre finns det många lycksökare och en del oseriösa entreprenörer på marknaden.

Ni som är intresserade av ett billigt stenhus bör vara mycket uppmärksamma och ta all marknadsföring med en viss skepsis.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.