Är på gång att köpa nya element till huset som värms upp med direktverkande el och har nu lite funderingar kring effekt/rum.

Idag har i stort sett varje sovrum, kök och allrum 1000 w element. Har nu fått möjlighet att köpa 700w element - i stort sett nya och oanvända - för en mkt billig peng. Med tanke på att luft/luft värmepump ska installeras snart samt en braskamin - undrar jag nu om det är ok att "underdimisionera" elementen???

Tacksam för snabba tankar kring det här! :)
 
Staffans2000
De går säkert bra. I värsta fall får du väl beordra - Mössa på - vid de enstaka tillfällen kung Bore skulle komma på besök.
 
Staffan2000 skrev:
De går säkert bra. I värsta fall får du väl beordra - Mössa på - vid de enstaka tillfällen kung Bore skulle komma på besök.
Ungefär så har tankegångarna gått! :D Elementen är nu införskaffade och ska sättas upp när luft/luftvärmepumpen är igång.

Tack för svaret
 
Luftvärmepumpen ska du inte räkna med, när det är så kallt att radiatorerna behöver gå för fullt så ger inte den någon effekt att tala om.

Antag att du behöver dina 1000W och att dimensionerande utetemperatur är -20. Stoppar du in 700-wattare istället så får du +8 grader inomhus.
Men i praktiken så är dom säkert lite överdimensionerade, så förmodligen går det bra om du står ut med att du måste elda i braskaminen under årets kallaste dagar för att få +20.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.