Ska isolera vår 1 1/2-plansvilla från -51 på vinden. Nu ligger bara originalisolering dvs kutterspån under brädgolv med papp under spånen. Har tänkt att det ska bli med cellulosalösull, och fått in erbjudande från två företag.
1. Ekovilla cellulosa lösull. Entreprenören har varit på besök, verkar vettig och trevlig, har givit en referens som var nöjd (där de utfört en liknande isolering för några år sedan). Har angivit ett takpris på ca 27 000 kr.
2. Thermofloc cellulosa lösull. Har fått offert utan besök samt en referens där de nyligen isolerat ett nytt hus. Signifikant billigare, offertpris ca 17 000 kr. När jag frågade om att lägga in isolering längs kanterna och in under taket på takkuporna tänkte han sig ett tillägg på ca 1600 + moms.

Någon som har något råd att komma med? Informationen om Ekovilla på nätet är mer utförlig.
Hur viktigt är det vem som lägger isoleringen, är det stor risk att det blir fel?
Tacksam för input!
 
Hur många kvm är det och hur tjockt lager?
 
Vi anlitade en firma som heter Sjömarkens när vi fick sprutat cellulosa på vår vind med ungefär samma förutsättningar som er för ett år sedan. Vi är jättenöjda med service och utförande. En av deras konsulter kom hit och inspekterade vinden och kom sedan med en rekommendation om hur han tyckte vi skulle göra samt ett pris. För hela arbetet inklusive allt och ROT-avdrag fick vi betala 13000 kr. Vår vind fylldes med ca 30-40 cm celulosa, ytan på vinden är väl ungefär 50 m2 men samtidigt sprutades också ca 20 m2 på vinden till ett utbygge vi gjort.

Vi kollar vinden med jämna mellanrum och där är helt torrt och fint uppe fortfarande. Firman gör arbeten i Skåne också om jag har förstått rätt (Vi bor i södra småland)
 
Tack!
Vinden är 10x4.25 m dvs ca 43 kvm. Plus 2 takkupor. Båda firmorna tycker 40 cm lager lösull.
 
Jag gjorde detta för ca 4-5 år sedan, på ca 50 kvadratmeter vind, tjocklek 30-40cm, det kostade då 4800:- minns jag för jag tyckte det var ett ok pris + att jag var förgrymmad över att om jag skulle köpa materialet och lägga själv så var priset detsamma.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.