Kan någon barmhärtig samarit ge input på följande problem. Jag, som är ganska okunnig på hus, funderar på att köpa ett souterränghus byggt år 2005 med putsad fasad på Leca-block. Problemet är att putsen har släppt vid grunden runt i stort sett hela huset. Enligt uppgift från markentreprenören är markarbetena gjorda enligt alla konstens regler (platta på mark med underliggande isolering, Isodrän, fiberduk, dränering) så vad kan problemet vara? Nämast marken släpper hela putsen på sina ställen och därefter färgflagor på sina ställen. Ungefär 50 cm över marken ser putsen bra ut. Den entreprenör som har gjort putsen påstår förstås att han har skött sig. Det putsades visserligen under tidig vår, men med uppvärmt "tält".
 
Med största sannolikhet putsades huset vid för låg temperatur. Anledningen till att putsen släpper vid marken är just lägre temperatur än högre upp. Du kan också fråga entreprenören om vad han grundade med innan putsningen. Inget rutmönster efter regn? För övrig gäller det fortfarande garanti på jobbet, om jag inte har helt fel. 5 års?
 
Det är ju det man hoppas, att det är fel på putsen, då är det "bara" att putsa om. Men vad menas med "inget rutmönster efter regn"?

Det är två års garanti enligt putsaren, men för ursprungliga fel gäller tio års reklamationsrätt enligt KtjL.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.