Vi håller på att renovera/bygga om vårt nyinköpta hus från 1958. Gult tegel är basen och sedan har vissa förrådsbitar varit vitputsad lättbetong. Vi har nu rivit förrådet och reglat upp nya väggar. Frågan är vad vi ska på fasaden. Steni-skiva (vilket vår entreprenör föreslog från början) eller puts? Trä var också på tapeten, men vi tycker inte det passar så bra med gult tegel.

Jag trodde inte det gick att putsa på träregel/gips, varför det lades åt sidan. Men det verkar som om det skulle fungera ändå. Stämmer det? Har efter en del sökande identifierat Serporoc som verkar vara rätt. Någon som har erfarenhet? Det känns konstigt att putsa på gips...

En putsad yta ger ju onekligen en mycket trevligare känsla än en målad Steni-skiva. Jag har fått ett ungefär-pris på 400 kr/kvm för putsning, men det är för att putsa om den gula tegel-fasaden. Frågan är om det är samma arbete med att putsa en ny träregel/gips-vägg som att putsa en befintlig tegelvägg. Vad säger ni? I priset 400 kr/kvm ingår allt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.