Har ett ombyggt tvåfamiljshus vilket innebär att övervåningen tidigare innehöll fler avlopp än det nu finns anledning att ha. Skulle vilja proppa en gammal golvbrunn för att sedan lägga golv över. Jag vill helst inte riva upp golvet och undrar om man kan skapa en propp först med exempelvis glasull för att sedan fylla brunnen med ngt... PVC-skum??? Betong? Man vill ju gärna att det ska bli riktigt tätt för att slippa lukt från avloppet men frågan är alltså vad man använder? (Chansen/risken att avloppet någonsin skall användas igen är 0.)
 
Är det verkligen ingen på detta utmärkta forum som vet hur man proppar en golvbrunn?
 
Aldrig gjort det men du borde väl kunna lägga ett sådant lock på brunnen som man har när man gjuter och sen helt enkelt gjuta över brunnen.
Eventuellt att du får limma/silicona ringen på locket för att motverka vattenånga från avloppet så du får upp det i ditt golv.

Annat som du kanske bör tänka på är om det påverkar luftningen av ditt avloppssystem (vilket det inte borde göra)
 
Det borde gå bra att proppa igen avloppet med glasull och sedan helt enkelt gjuta igen brunnen. Detta under förutsättning att den inte mer kommer att användas.
 
...och förutsatt att det inte blir stopp i avloppet så att vattnet tränger upp ur brunnen och skadar det nya golvet. Jag har sett ett antal hemmameck på detta område som har orsakat just sådana skador.

Frilägg brunnen, ta bort den och montera en riktig propp i avloppsröret.
 
  • Gilla
nniva
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.