Vi har en Bosch torktumlare som är 5 år gammal. Problemet med den är att den indikerar på att vattenbehållaren är full och stannar fast vattenbehållaren inte alls är full. Orsaken till detta är att ett "flöte" som markerar när vattenbehållaren är full inte fungerar som det ska pga av att ludd slammar igen där flötet är. Vi har fått ha reparatörer från Bosch här ca 1 gång per år för att rengöra detta stället då man inte kommer åt det själv utan måste plocka isär maskinen. Detta kostar oss 900 kr varje gång. Nu har den börjat strula igen och det var bara ett par månader sedan vi fick den fixad.

Funderar nu på om det är bättre att köpa en ny. Vi har en ram fastskruvad på vår Bosch-tvättmaskin som håller tumlaren på plats och eftersom denna är fastskruvad så vill vi helst ha en maskin som passar i denna. Passar alla maskiner? Eller måste vi köpa en Bosch? Är lite tveksam inför Bosch igen eftersom jag är rädd att detta felet finns hos flera av deras maskiner.
 
Funderar på om man kan komma runt problemet genom att montera en avrinningsslang så att man inte använder vattenbehållaren...?
 
Vissa maskiner har anslutning för en slang, kolla i manualen.
 
Vi fick också det problemet, tröttnade på att skruva isär maskinen och kopplade in avloppslangen, vilket vi egentligen hade planerat från början, hade bara inte orkat köpa nån förlängningsslang. Vi har en Bosch Maxx, men jag vet inte om det finns någon Bosch som bara har uppsamlare, tror alla modellerna har möjlighet att använda avloppsslang.

På köpet torkar tvätten snabbare nu, vet inte varför.

Problemet blir mindre om man dammar av maskinen ordentligt oftare, inklusive kondensorn (vilket gör att tvätten torkar MYCKET snabbare). Köpte till och med ett särskilt smalt munstycke till dammsugaren för att kunna få rent inne i luckan där dammfiltret sitter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.