Vi flyttade nyligen in i ett tegelhus från -65. Vi får inte upp temperaturen på radiatorvattnet över c:a 22 grader, oavsett utetemperatur och även om vi ställer upp finjusteringen av programmet till +15. Vattentempen har varit konstant, trots att det varit från 10 plus ner till 8 minus. Vi börjar så smått tröttna på att ha 16 grader inomhus... Några tips om vad det kan röra sig om? Trycket i pannan är OK, radiatorer och golvvärmeslingor är luftade och säkringarna kollade.
/Marie
 
Antar att du har en utegivare någonstans, mäter du resistansen på denna kan du kontrollera funktionen. OBS att du bör koppla bort den från plinten på pumpen. Likaså kontrollera vilken värmekurva som är inställd

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Abdan 53
  • Laddar…
Hur många lampor tänds på panelen när du skruvar upp justeringen?
Ett vanligt fel på den pannan är att kontaktorerna brinner fast.
 
Endast 2 lampor är tända. Den mittersta lampan har aldrig tänds vad vi kunnat se. Om det är en kontaktor som bränts fast,vem byter det? Något man kan göra själv?
 
Myrstack: Tack för tipset . Ska titta på detta/Marie
 
Tänds endast lampan för 1.85kw steget?

En ctc är ju lite läskig om den tappar kontakt med utgivaren så om du tar bort utegivaren från plinten kommer pannan mest troligt att "skena" och på det sättet kan de se om samtliga steg funkar
 
Nej: Den nedersta(1,85kw) och översta steget(7,4kw) tänds. Inte det i mitten (3,7kw)....Tankar ?
Verkar svårt att komma åt plinten men vi ska prova.
 
Med båda stegen tända låter det mer som en eventuell effektvakt är tillslagen som begränsar, Även med -10 ute är det inte säkert att alla steg drar igång om det är något knas med en givare. Frånvaron av lampan i mitten ser jag inte som anledning till att du har så kallt. jag antar att de inte lamporna är tända några längde stunder då du då skulle ha högre temperatur.

Plinten nås om du öppnar lyckan på vänstersidan och bakom denna finns en plåt som du måste skruva bort, endast en skruv. Här har du även inställningarna för eventuell effektbegränsningar som styr vilka kombinationer av steg som du borde se.

En annan sak att kontroller är att din cirkulationspump går som förväntat. Dels om man lägger örat mot ska man höra den gå. Likaså om man stänger av pumpen så ser man oftast att tryckmätaren "svajar" till
 
Mitt tips är att en eller flera "kontaktorer" brunnit (det finns 3). Det är relativt enkelt och billigt att byta, men kablarna kan ha blivit hårda.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.