Någon som vet vad de kostar att få påkopplat elen till ett nybyggt hus. Vi ska börja bygga nu i vår och vill ha lite referenser. Måste man sen ta kommunens el förening eller hur gör man?

Tacksam om någon har erfarenhet ang detta.
 
Beror på vilket nätbolag som äger nätet där ni ska bygga. Sedan hur långt det är till trafostationen som ligger närmst er tomt. Minst 20000 skulle jag tippa, men kolla nätbolagets hemsdia så kan du nog leta fram anslutningsavgift.
 
Anslutningens avstånd till närmaste nätstation (fågelvägen) Max 200 meter 26875:- inkl moms. Max 600 meter 66875:- inkl moms, utöver 600 meter debiterar ca 150:- per meter. Det är den nya enhetliga standardtaxan
 
Det beror som sagt på olika faktorer. Vi ringde och frågade vår elleveratör och det skulle gå på ca 70 000:- och då gräver dom till tomtgräns. Nu går vår blivande mark ända till vägen där stationen är så dom kommer att lägga kabeln när vi bygger vägen till huset. Det är ca 300 meter mellan huset och stationen.
 
Här i Laholms kommun kostar det 17 - 18000 (Södra Hallands Kraft) om man inte har specialkrav, som längre än 30 meter från elskåp till hus tex.
 
Varberg..19750 när elskåpet fanns i tomtgräns.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.